avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters367628

Activitate ContSters367628

Bună ziua,

Acu vreo 3 ani am accesat 2 credite de nevoi personale de valori destul de mari, Am plătit ratele in primul an dar din al doilea nu am mai efectuat plați din pentru ca nu am mai avut consistența financiară pentru a păstra același nivel de trai pentru mine și familia mea.
Acum unul din credite a fost cesionat către o firmă de recuperare creanțe iar celălalt a fost declarat scadent anticipat și probabil va fi trimis în executare silită.

De principiu sunt un om de bună credință și e normal să îmi plătesc datoriile, dar nu sunt ușor intimidat de presiunile recuperatoriilor și vreau să studiez toate variante legale prin care pot să scap/rezolv aceste datorii în primul rând în interesul meu personal.

Am mai multe întrebări:
1. Creditele de nevoi personale au implicit titlu executor?
2. În cazul cesionării creanței știu că se plătește de către cel care cumpără destul de puțin pentru creanță, pot negocia cu ei o diminuarea valorii?
3. În cazul executării silite, ce bunuri pot fi vizate. Personal nu dețin bunuri imobile (soția are un apartament în ipoteca) sau bunuri mobile de valoare ridicată. Se pot executa bunuri gen, televizor, frigider, mașină de spălat? De asemenea dacă sunt asociat într-o firmă, firma poate fi executată pentru activele ei?
4. Am salariu destul de mare, care este procedura popririi (știu că maxim 30% pentru un creditor și 50% din salariu pentru mai mulți) și notificări în acest sens? Dacă în urma popriri nu îmi convine situația financiară netă pot apela la tehnici de optimizare fiscala (gen să trec din angajat în prestator de servicii)?

Sunt dispus să plătesc pentru consultanță dacă sunt contactat de un expert.
Mulțumesc.