Buna seara.Am avut o Dacia SOLENTZA din 2004 care a fost instrainata catre fiul meu in anul 2009 .Intre timp au crescut foarte mult taxele RCA iar fiul meu ar trebui sa plateasca acum(an 2015) aproximativ 1200 lei RCA..Sunt pus in situatia ca sa trec din nou masina pe numele meu(sunt pensionar) situatie in care RCA ar costa aprox.300 lei/an. dar cu o plata TAXA MEDIU(prin schimbarea proprietarului) de aproximativ 4500lei (aproape cat ar costa masina daca asi dori sa o vand catre o terta persoana).De aceea va rog sa ma sfatuiti daca trebuie sa actionez in instanta pentru blocarea acestei plati aberante tinand cont ca legea din 2013 care face referire la taxa de mediu nu poate actiona retroactiv.Inserez mai jos un extras dintr-un articol de pe site-ul dvs:
Despre legalitatea timbrului de mediu, AvocatNet.ro a discutat acum cateva luni cu avocatul Carmen Diaconu. Conform declaratiilor reprezentantului Olteanu&Asociatii din toamna anului 2013, aceasta taxa incalca normele legale privitoare la dreptul la proprietate, drept garantat de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.....
Potrivit avocatului consultat de noi, acest articol incalca principiul neretroactivitatii legii civile, principiu consacrat de prevederile art.15 alin. 2 din Constitutie si de art. 6 din Codul civil.