Buna ziua,
Pe
[ link extern ] .
Va rog sa ma ajutati cu explicitarea acesteia fiind data unei persoane foarte apropiate si dragi mie in sensul in care raspunsul dumnevoastra este foarte relevant considerand termenul de apel (12.09.2015?):
1) amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri inseamna ca pedeapsa de 9 luni închisoare va fi executata la scurgerea termenului de supraveghere?
2) doar in situatia nerespectarii masurilor de supraveghere pe perioada celor 2 ani, pedeapsa cu inchisoare va fi efectuata;
3) inculpatul isi poate exercita dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice in timpul perioadei de supraveghere, urmare a restituirii permisului de conducere?
4) cand si cum isi poate recupera inculpatul permisul de conducere?
5) care este termenul de plata a sumei 910 lei cu titlu de cheltuieli judiciare si unde/ cum se face aceasta plata?
6) care este procedura de apel? trebuie solicitata expertiza unui avocat?
In continuare, redau mai jos sentinta:
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen , art.396 alin.10 c.pr.pen şi art.5 C.pen stabileşte pedeapsa de 9 luni închisoare în sarcina inculpatului XXX sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80%o prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin.1 N.C. Pen.. În baza art. 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.85 alin.2 lit.b C.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să execute următoarea obligaţie: sa presteze o muncă neremunerata în folosul comunităţii pe o durată de 40 zile, respectiv , in cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Sector 4, activităţi de întreţinere, gospodărire si recondiţionare mobilier, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţie a Copilului, sector 5, activităţi de întreţinere şi curaţenie in cadrul centrului de plasament Cireşari II. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti . În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 910 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.09.2015.
Document: Hotarâre 02.09.2015
Va multumesc!