avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate Mickaelx

Activitate Mickaelx

Răspuns la discuția Liber pentru week-end lucrat
Pana la urma daca ies din tura azi la 12 e normal sa ma cheme peste 48h de ore fix, poimaine la 12. Nu e prea corect dar asta-i sistemul.
Răspuns la discuția Liber pentru week-end lucrat
In CIM zice 8h/zi, 40h pe saptamana, dar parca era o steluta pe acolo ce cele 40h pot fi repartizate in ture inegale, la nevoie.
Răspuns la discuția Liber pentru week-end lucrat
Deci nu este obligatoriu sa te mai cheme la munca pentru 4 ore dar este legal. Stupid. 2 zile cu 4h lucrate in loc de una cu 8 si una libera.
Buna ziua,
Am si eu nevoie de o lamurire pe care seful meu nu mi-o poate da si tututor ni se pare tare ciudat cum face programul. O sa detaliez putin problema:
Inainte de a se modifica codul muncii, aveam 2 zile libere consecutive in saptamana in care lucram week-endul. 8h+30min pauza pe zi in timpul saptamanii, 16 ore total in week-end. Totul ok si corect pentru toti. De cand s-a modificat codul muncii si se specifica acolo 48 de ore, lucram asa:
Un exemplu: eu o sa lucrez week-endul asta, in timpul saptamanii am programul asa: luni 8-16:30, marti 8-12, miercuri liber, joi-inca patru ore, depinde de tura cand, sa se faca 48 de ore de la iesirea din tura de marti, vineri program normal. Eu am mai intrebat persoane si ziceau ca daca pleci de acasa sambata si duminica la munca se condisera zi pierduta si trebuie inlocuita cu alta zi intreaga, nu sa considere ca repaus pentru week-end timpul liber de la iesirea din tura pe care oricum il aveam liber.
Este legal? daca asa trebuie ne conformam. Pentru ceva neclaritati in oferirea unui raspuns corect intrebati detalii.
Multumesc