Alex_Munteanu a scris:
Cel mai probabil respectivele procese verbale sunt semnate electronic asa ca aveti inca un motiv de nulitate absoluta.
Depuneti o actiune la judecatorie si toate vor deveni nule de drept.
1. Conform legii trebuie semnate olograf nu electronic - motiv de nulitate absoluta
2. categorie auto gresita - motiv de anulare
Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savârsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara,
Imi cer scuze pentru deranj, am si eu aceiasi problema sa gresit categoria de autovehicul, nu cred ca o furgoneta cu 5 locuri (renault kangoo) poate fi motocicleta, adica... este destul de vizibila zic eu.
Ideea este in felul urmator sa constantat ca pe data de 09.04.2015 in jurul orei 21:00, am circulat fara rovinieta, culmea eu am luat, am verificat-o categoria era buna, totul in regula, am primit aceasta instintare de plata/constatare a contraventiei pe data de ieri 07.09.2015. (5 luni~)
Eu am fost oprit la intrare in ploiesti de catre un echipaj de politie pentru viteza, fapt pentru care am primit un avertisment, dar presupun ca agentul de politie a verificat toate cele, avand in vedere ca eu am venit de pe DN.
Contraventia a fost semnata cu pixul pe foaia atasata plicului, in schimb, foaia din interior are semnatura la imprimanta + stampila, fara sa fie scris conform cu originalul.
O alta problema este faptul ca semnatura cu care a venit plicul si cea de pe hartia din plic nu sunt deloc asemanatoare.
Este posibil sa anulez aceasta amenda in vreun fel avand in vedere ca eu nu mai am rovinieta din seara respectiva, pentru ca cei de la spalatoria auto au aruncat ce au gasit...? si avand in vedere ca, categoria de autovehicul este gresita si dupa cum a-ti spus si dvs. mai sus "2. categorie auto gresita - motiv de anulare"
Daca da, unde as putea sa merg sa anulez aceasta amenda.
Masina este pe numele mamei mele.
Am atasat mai jos pozele :
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Va multumesc