avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate melindavp

Activitate melindavp

Buna ziua,
Parintii mei sunt divortati de 21 de ani, de cand aveam eu 6 luni, eu si fratele meu ramanand in grija mamei. Pana anul trecut primeam 1/3 din venitul tatalui in mod automat prin casa de pensii. Anul trecut am inteles ca s-a shimbat procedura iar noi am ajuns sa primim aceasta pensie intr-o suma fixa lunara virata lunar prin mandat postal de catre tată.
Recent, fratelui meu i s-a sistat dreptul la pensie fapt din care reiese ca eu ar trebui sa primesc un cuantum de 1/4 din pensia tatalui.
Am discutat cu tatal meu pentru a-mi creste pensia iar el a fost de acord pentru a creste suma de la suma de 350 lei la 450 apoi mama mea mi-a spus ca nu e corect deoarece am dreptul la mai mult deoarece oricum nu s-a implicat in niciun fel in cresterea noastră.
Mentionez ca acum 8-9 ani, tatal meu a cerut partaj, noi ramanand in chirii de atunci. Veniturile mamei mele s-au dus pe chirii, intretinerea casei, mancare si facultatea fratelui meu, din acestea rezultand anumite datorii, neavand posibilitatea de a ma susține financiar si pe mine cu facultatea.
Eu sunt studenta in anul 2 la facultatea de arte, primesc bursa de merit (haha, 200 lei), urmand sa plec in strainatate cu bursă de studii unde voi avea nevoie de venituri suplimentare pentru trai si materiale de lucru.
Ce metode ar exista pentru a-l face pe tatal meu sa imi acorde cuantum si nu o suma fixa? Se mai poate face cumva sa nu treaca acesti bani prin el ci sa se transfere direct intr-un cont pe numele meu?
De asemenea stiu ca pot primi pensie pana la 26 de ani daca imi urmez studiile, asta inseamna ca si masterul se incadreaza?
Va multumesc!