Apelez aici in speranta ca cineva ma poate ajuta cu cateva clarificari
Am facut un abonament la Orange in luna Mai 2004 si intre timp am renuntat la abonament, fiind in imposibilitatea de a plati.
Datoria a fost preluata de cei de la EOS KSI care imi tot trimit de cativa ani somatii de plata la adresa pe care o aveam cand am facut abonamentul si la care nu mai locuiesc demult.
Singurul document care a ajuns in mainele mele este o trimitere in instanta in data de August 2007 in care imi spun ca in baza acelui contract trebuie sa platesc suma datorata, penalitati de intarziere, dabanzi legale si taxa de reziliere a contractului. Este un dosar de la Judecatoria orasului de care apartin.
Am sunat la cei de la EOS KSI si i-am intrebat de statusul acestui proces si mi-au spus ca nu s-a intamplat nimic cu aceasta trimitere in instanta din moment ce eu nu m-am prezentat.
Mi-au spus ca acum dosarul meu a ramas in stare „amiabila“ si ca nu sunt trimis in judecata sau in executia judecatoreasca.
Intrebarile mele ar fi:
-din cate am inteles, daca in termen de 3 ani de la data restantei, creditorul nu ma actioneaza in instanta nu mai are dreptul dupa si nu ma pot obliga sa platesc aceasta suma.
-i-am spus acest lucru doamnei de la EOS KSI si mi-a spus ca intradevar asa este, insa pot recurge la asa numita “cerere de repunere in termen” in care solicita recalcularea dobanzilor din trecut. Au acest drept?
Multumesc anticipat de raspuns.
Orice sfat sau experienta asemanatoare sunt binevenite.