Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste numarul de zile de concediu de sarcina si lauzie de care am dreptul in cazul in care am nascut un copil mort la 33 de saptamani. Mentionez faptul ca am intrat in concediu prenatal la data de 31.08.2015. Pe data de 06.09.2015 am nascut un copil mort. Mentionez ca nu am certificat de deces. As dori sa stiu de cate zile de concediu de lauzie mai pot beneficia. Parerile sunt impartite: medicul ginecolog a spus ca am dreptul la 42 zile de concediu postnatal, iar medicul de familie a precizat ca pot beneficia de restul de zile ramase pana la implinirea celor 126 de zile de concediu de sarcina si lauzie, adica 120 de zile, deoarece cele doua concedii pre si post-natal se compenseaza intre ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare.
Conform OUG nr.158/17.10.2005, Cap.5, Art. 24, alineatul 4 precizeaza :,(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.", dar in lege nu este precizat care este numarul maxim de zile de concediu de lauzie care se poate acorda.
Va rog sa ma lamuriti de cate zile de concediu de lauzie mai pot beneficia.
Va multumesc anticipat.