Nu m-am referit la copii dansei..care nu au pretentii la mostenire. Deci dansa ar putea mosteni acel sfert 1/4 al dansei + 3/4 al copiilor. Ideea e ca dansa locuieste si stapaneste (inclusiv prin plata impozitelor) , sa zicem, 1/2 din totalul averii,de peste 40 de ani. Deci ar fi acel sfert in plus de care ar trebui sa-i lipseasca pe restul mostenitorilor, care bineinteles ca nu sunt de acord. Asta era intrebarea..daca dansa doreste sa dobandeasca acest teritoriu de 1/2 din total prin uzucapiune, este ceva pertinent, posibil, sau este exclus din start ? Si marea mea nelamurire este cu privire la acel certificat fiscal de la primarie daca are vreo valoare sau nu fara notar ...
Bun, gata, acum am inteles perfect. Imi cer scuze, sper sa nu fiu agasat,mai am niste nelamuriri :
1.In cazul in care una din sotiile unui copil mostenitor (decedat) locuieste si stapaneste de mai bine de 40 de ani pe o zona mai mare decat ce i-ar reveni din aceasta impartire, vrea sa dobandeasca acest spatiu + locuinta prin uzucapiune, este posibil ? Mentionez ca plateste impozit la zi pe acest spatiu de mai bine de 40 de ani,avand chitante si tot ce trebuie.
2.Si-a scos certificatul fiscal de la primarie pe care scrie ce,cat si pe ce a platit. Acest act are valoare pentru o asttfel de actiune sau trebuie trecut cu el pe la notar ?
3. Aceasta actiune care este defapt un proces banuiesc..poate interfera in vreun fel cu un proces de mostenire ?..sau exista vreo prioritate ?
Inteleg deci ca daca toti cei 3 fii au decedat dupa parinti (bunicii proprietari), sotiile lor (ale fiilor),mostenitoare, vor lua impreuna 3 sferturi din avere, restul de un sfert impartindu-se in mod egal intre toti stranepotii si fiica in viata ? Sau fiica in viata are un procent separat?
Am o mare dilema careia nu reusesc sa-i dau de cap.Am sa incerc sa explic cat de concis si de clar pot.Situatia sta in felul urmator:
Bunici (sot si sotie) decedati,proprietari ai intregii proprietati.Au avut 4 copii.Ii voi enumera pe rand pe fiecare si voi preciza detalii:
1. Un fiu (DECEDAT). Au ramas sotia si 2 nepoti.
2..Al doilea fiu (DECEDAT). Au ramas sotia si 2 nepoti.
3. Al treilea fiu (DECEDAT). AU ramas sotia si 2 nepoti.
4. O fiica in viata (VADUVA) impreuna cu copii ei.
Cum se imparte in acest caz averea bunicilor. Nurorile vaduve au dreptul la ceva din mostenire sau doar copii nurorilor ? Multumesc anticipat!