avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters369817

Activitate ContSters369817

Ati facut foarte bine daca v-ati batut pentru multi pensionari, vad ca pentru mine nu va bateti, ba chiar imi spuneti ca nu voi avea nicio sansa. Si observ ca pe acest site, parca toti sunt impotriva pensionarilor, toti le spun ca nu au sanse. Eu astept in continuare, sa-mi scrie pensionarii care au fost in situatia mea si s-au adresat justitiei. Ii rog sa-mi spuna si mie, rezultatul primit de la instante. Chiar daca nu voi castiga, tot ma voi adresa instantei. Vreau sa-mi ies din banuiala. Eu continui sa cred, ca legea 19/2000 s-a aplicat eronat.
Repet incaodata: barbatul nascut in 1950, tocmai in 2015 indeplineste stagiul complet de cotizare de 35 ani. Am copiat ultimele randuri din anexa:

Octombrie 1949 ..... Septembrie 2014 ..... 64/11 ..... 34/10 .....14/10
Noiembrie 1949 Octombrie 2014 64/11 34/10 14/10
Decembrie 1949 Noiembrie 2014 64/11 34/10 14/10
Ianuarie 1950 ..... Ianuarie 2015 ..... 65/0 ..... 35/0 ..... 15/0
Februarie 1950 Februarie 2015 65/0 35/0 15/0
Martie 1950 Martie 2015 65/0 35/0 15/0

Atunci ... eu in 2009, cum puteam sa am stagiul de 35, cand stagiul de 35 se atinge abia in 2015 ? Nu vedeti ca legea prevede una si alta se intampla la calculul punctajului anual, nu se tine cont de lege. Cred ca vorbim de lucruri diferite si nu vedem realitatea ... sau [EDITAT - JIGNIRE INTERLOCUTOR]

Va multumesc, credeam ca pe acest site si forum, ma voi lumina ... dar, mai rau m-am intunecat !

[Mesaj editat - 2.1 din regulament]
Nu am nicio reducere, numai ca m-am pensionat pe vremea cand in vigoare era stagiul complet de cotizare de 32 ani. Cine iesea la pensie in 2009, trebuia sa aiba stagiul complet de cotizare de 32 ani. Nu inteleg de ce, pentru mine s-a considerat ca trebuie sa am stagiul de 35 in anul 2009 ? Stagiul de 35, s-a completat abia in anul 2015. O fi zicand legea 19 ca trebuie folosit la toata lumea stagiul de 35 (barbati), dar eu consider ca legea este gresita. Va multumesc pentru raspunsuri, astept ca poate se gaseste vreun cititor in situatia mea si care s-a adresat instantei. Rog acel cititor, sa-mi comunice si mie, rezultatul primit de la instanta. Multumesc !
Punctajul mediu anual in 2009 nu mi s-a raportat la stagiul de 32 ani, ci la 35 ani. Eu inteleg ca daca ieseam la pensie in 2015 sa mi se raporteze la 35 ani, dar eu am iesit din 2009. Am fost inselat cu 3 ani, dar nu numai eu ci toti care au iesit mai repede la pensie fata de anul 2015, au acelasi inconvenient ca mine, nu sunt eu singurul. Nu am lucrat decat in grupa a III-a de munca, nu am conditii deosebite sau grupa I. Simt ca dreptatea este de partea mea si de aceea rog pe toti care citesc intrebarea mea si s-au adresat instantei de judecata, ii rog sa-mi transmita si mie rezultatul. De la un alt forum specializat in probleme de pensii, am primit raspunsul ca ma pot adresa in instanta si sa invoc Decizia 4/2011 a ICCJ, dar am fost sfatuit ca pentru a avea sanse mai mari, sa-mi intocmeasca cererea pentru instanta, un avocat specializat in legislatia muncii. Vad ca aici, aveti o alta abordare si-mi spuneti ca eu as bate campii, desi sunt perfect sanatos mintal.
Domnule Tudor Valeriu, tocmai acest lucru vreau sa intreb, daca Decizia nr. 4/2011 a ICCJ, prevede ca stagiul de cotizare sa fie folosit cel care este in vigoare la data deschiderii drepturilor de pensie si nu cel raportat la data nasterii. Daca ieseam la pensie in 2015, era normal sa-mi fie folosit stagiul de 35, dar eu am iesit cu 6 ani mai devreme, iar la acel moment stagiul era de 32. Asa scrie in Anexa 3, ca acele persoane care ies la pensie in 2009, trebuie sa indeplineasca stagiul de 32 ani.
Adica vreti sa spuneti ca este corect ca in anul 2009 cand am iesit la pensie, sa mi se foloseasca in calcul, stagiul din 2015 de 35 ani ? In ianuarie 2009, stagiul complet era de 32, iar mie mi s-a folosit cel de 35 ! Sa va dau un exemplu practic: in anul 2009 este ca si cum eu as fi cumparat o bicicleta care costa 500 lei, iar vanzatorul a zis ca mi-o vinde la pretul de 800 lei, fiindca la acest pret va ajunge in 2015, desi eu o cumparam in 2009 ! Este corect asa ceva ? Pot sau nu pot sa cer in instanta sa-mi fie folosit in calcul, stagiul de 32 (cat era in ianuarie 2009 cand am iesit la pensie), sau imi vad de treaba ? Am impresia ca tot nu am fost inteles, nu stiu cum sa ma exprim ca sa fiu inteles ...
Buna ziua,
La data cand m-am pensionat pe caz de boala (ianuarie 2009), stagiul complet de cotizare era de 32 ani. Mie, in calculul punctajului anual, mi s-a folosit stagiul complet de cotizare de 35 ani si nu de 32, atat cat era in vigoare la acea data. Astfel, am fost dezavantajat la cuantumul pensiei. As dori un raspuns, din care sa rezulte faptul ca pot sa ma adresez instantei invocand Decizia nr.4/2011 a ICCJ, solicitand recalcularea pensiei, iar stagiul complet de cotizare sa fie folosit cel de 32 ani (atat cat era in vigoare in 2009) si nu cel de 35 ani. Sunt nascut in anul 1953, iar vechimea in munca este de 35 ani si 6 luni, conditii normale de munca, pensionat in baza Legii 19/2000.
Multumesc !