avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate puradino

Activitate puradino

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Apreciez! Deci in chirie nu prea putem sta, avand in vedere ca nu avem 18 ani. Dar putem pune un alt tip care sa semneze contractul pentru noi, si noi doar sa dam banii, si ramanem anonimi. Avand in vedere ca tipul respectiv semneaza ca el locuieste acolo. Asa ar putea merge. Si daca nu se face cu contract? Sunt persoane care nu platesc impozit din chestia asta? Ca poate nu toti chiriasii au contracte si alte chestii de genul. Informatiile astea ma ajuta sa umplu fiecare crapatura si gaurica uitata din zidul care urmeaza sa-l ridic.
Ma bucur de raspuns, si as avea multe sa va explic. Atat in legatura cu viata mea personala, cat si cu experienta mea de viata, daca mi-ati cunoaste parintii si intamplarile cu ei, poate mi-ati da dreptate. Nu as face asta daca nu as avea motive de peste 100%. Vorbesc in numele meu, iar cat despre prietenul meu, nu dau alte detalii. Am fost peste tot, am vazut multe, am trecut prin multe, nu pot spune ca am experienta unui om de 40 de ani, dar cum varsta nu masoara maturitatea nici notele nu masoara inteligenta.

Vom intampina probleme, desigur! Nici nu m-as fi gandit la asta daca nu luam absolut totul in calcul, daca nu eram pregatit sa infrunt toate problemele. Si credeti-ma, nu mai stau pe banii alor mei de vreo 2 ani. Ei mai mult ma distrug decat sa ma ajute. Sunt in punctul capabil de a imi traii viata fara a mai sta in cuibul parintesc.
Salutare! Voi avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu o problema putin diferita de domeniul in care voi posta asta.

Am 17 ani, si anul viitor in aprilie fac 18. Am un prieten care face 18 in martie. Suntem 2 tineri, care vrem sa plecam deacasa!

De intretinut singuri, ne intretinem, fara loc de munca sau chinuiala prin gasirea locului in societatea asta cu niste hartii si diplome. Ne duce capul si face sume destul de frumoase cat sa traim bine in Romania. Pe cale legala!

Vreau sa plec deacasa din FOARTE multe motive, personale dealtfel. As vrea sa stiu anumite chestii. Intrebarile sunt urmatoare :

- Daca plec deacasa, si nu stie nimeni unde sunt, din cei apropiati mie, si ma gaseste politia, ma poate lua acasa cu forta? Pot patii ceva din cauza politiei? Daca plec si am facut 18 ani cat inca sunt de negasit, s-a dus toata chestia asta cu minoritatea?
- Daca plec deacasa, voi renunta la scoala. Motive personale. Ma gandesc la asta de 2 ani, totul e pus la punct, atat financiar cat si emotional. Si eu si prietenul meu. Ne duce capul destul de mult in foarte multe domenii, si ne putem intretine singuri. Daca facem 18 ani, ne putem baga din nou la liceu? Noi inca nu am terminat clasa a 12-a. Ce sfaturi ne puteti da cu liceul si diplomele? Mie mi-e de scoala mai mult, nu de ai mei.
- Vom sta la chirie, totul e aranjat, ne poate gasii cumva? Avand in vedere ca plecam in alt judet, departe de tot.
- Cam care ar fi modalitatiile de localizare si urmarire a noastra? Cum ar putea da de noi, si cam ce vom patii daca ne gasesc?

Cam atat deocamdata, cam astea sunt singurele dileme care le avem. Chiar avem nevoie de sfaturi si minti diferite care sa ne priveasca dintr-un punct exterior pentru o parere impartiala!