Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 1 an si jumatate. Au ramas 5 copii din 3 casatorii: 1 din 1-a, 3 din a 2-a, 1 din a 3-a. Pe fratii din prima si a treia casatorie nu ii cunoastem si nici alte rude nu stiu de ei, deoarece nu au tinut legatura cu tata si nici tata cu ei. Cu noi tata a locuit cel mai mult timp, desi era divortat si de mama. Intr-un tarziu tata s-a retras la tara si si-a construit o casa pe o parte din terenul detinut de bunica, care intre timp a decedat si ea, inainte de tata. Noi am vrea sa facem succesiunea dupa tatal nostru si intelegem ca trebuie facuta inainte cea dupa bunica. Am incercat sa ii cautam pe ceilalti copii ai tatalui nostru, i-am gasit cu ajutorul internetului, insa nu ne-am intalnit. Ei au pretentii la mostenire, desi cum spuneam nu au avut nici un contact cu tata.Noi stim ca legal au dreptul, tocmai de aceea i-am cautat stiind ca fara ei nu putem face succesiunea. Insa unul din ei invoca tot felul de motive ca nu se poate intalni. Noi i-am instiintat prin internet inainte de 1 an cand stiam ce trebuie facuta declaratia de succesiune. Unul din ei deja "auzise" ca tata murise insa nu s-a interesat mai mult, acum insa are pretentii. Celalalt la fel are pretentii, dar nu are timp nici sa se intalneasca, daramite sa umble dupa acte. In aceasta situatie cum putem proceda ca sa facem succesiunea? Daca ei nu au facut declaratia de acceptare, desi auzisera de moartea tatalui meu, pot fi ei inlaturati? Nu prea am fi vrut sa ajungem in instanta, deoarece stim ca dureaza mult, desi probabil ar fi cel mai corect si mai ieftin. La notar fara ei nu ne putem prezenta. De precizat ca unul din ei locuieste in strainatate, ca si mine de altfel. Probabil cel mai bine ar fi sa consult un avocat, as fi vrut si sfatul dumneavoastra. Multumesc.