avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate basanti

Activitate basanti

Va multumesc. Astfel, el va fi obligat de lege sa respecte termenii platilor, nu doar va tergiversa lucrurile, aratandu-si buna intentie cu aceasta mediere? Sau mai rau? Datorita medierii scapa de urmarirea penala si de obligat sa plateasca va trebui un alt proces civil? Si acest mediator nu ar trebui sa vorbeasca cu noi face-to-face si sa ne lamureasca, nu doar sa ne trimita mail-uri cu documente pe care sa le semnam? Ma iertati, va rog, dar dupa trei ani de la comiterea inselaciunii si numeroase declaratii si drumuri facute pe la toate sectiile de politie unde am fost chemati, tot noi suntem nevoiti sa ne aratam buna credinta si sa ingaduim faptuitorului!
Ancheta penala care face obiectul dosarului penal numarul 6085/P/2015 inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Targul Mures este in faza de cercetare la I.P.J. Mures Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Mures.
Mediatorul partii vatamatoare sustine ca acesta doreste sa plateasca prejudiciul astfel:
Prima transa pana la 5.08.2018, a doua pana la 5.09.2018 si a treia pana la 5.10.2018. Mai mentioneaza ca neachitarea unei singure transe pana la data scadenta duce la pierderea sumei de bani achitata iar procesul penal se reia conform procedurilor legale, urmand ca eu sa ma oblig ca dupa plata integrala a sumei prejudiciului sa semnez acordul de mediere si procesul verbal de inchidere a medierii. Acum ma pune sa semnez un angajament de plata. Am cerut mediatorului ca plata sa se faca intr-o singura transa, (la noi fiind vorba doar de 3 mii lei) dar rezuza pe motiv ca sunt mai multe parti vatamate si ca nu are bani pe loc pentru acoperirea tuturor prejudiciilor (celelalte fiind mai mari). Daca ajungem in instanta, sansa sa ne recuperam banii este zero, daca face inchisoare, nu va mai achita prejudiciul si ca medierea are efect doar pana la citirea actului in instanta. Cu multumirile de rigoare, ce fac in continuare? Accept sau nu?
Este bine sa accept recuperarea prejudiciului (in caz de inselaciune) in trei transe la trei termene diferite, propusa de mediatorul angajat de cel care m-a inselat acum trei ani si fata de care s-a demarat procedura penala si apoi civila? Sau este doar o modalitate de a tergiversa lucrurile si de
a scapa de raspundere? Va multumesc.
ANPC a rezolvat problema! A pasat-o politiei pe motiv ca la adresa si nr. de telefon nu a fost nimeni de gasit.Si curios acest raspuns l-a mai primit inca o persoana care avea si el o plangere facuta la ANPC tot contra acestei soc.com.Deci dintr-un foc ANPC-ul ne-a rezolvat pe amandoi de ne-a crescut si mai mult increderea in autoritati! Nici o problema ,lovitura de gratie ne-o va da politia ,cand va gasi cine stie ce rezolvare!
Pe 6 noiembrie se vor face 30 de zile de la depunerea plangerilor catre politie si ANPC.Sper ca voi primi un raspuns pozitiv din partea autoritatilor.Cat despre inselatori,orice tentativa de-a mea de a-i mai contacta s-a soldat cu esec.Uneori imi vine sa ma urc in masina si sa ma duc la adresa firmei de pe factura desi sunt 5 ore de mers pana in judetul respectiv.Ma intreb daca i-as gasi cum ar reactiona? Si eu ce-as face?Sunt inca atat de furioasa si pe mine si pe ei.
Factura este emisa pe firma semnata de unul din ei si contul trecut pe factura la datele firmei este un cont pe persoana fizica ,respectiv pe numele cumnatului,cel care a incasat banii.Pe numele acestuia avem ordinul de incasare dar de vorbit la telefon am vorbit ,chipurile cu cel care a semnat factura.
Am justificat plata ca fiind avans lemne de foc.
Am facut plangerea la politie si am mai facut inca una si la ANPC.
Sper ca ele sa-si gaseasca rostul,din pacate am mai fost in situatii neplacute in care sistemul nostru birocratic m-a determinat sa renunt inainte sa-mi gasesc dreptatea.
Cat despre suma in cauza, credeti-ma ca am fost mai multi care am muncit pentru ea si in luna asta de ateptare si de incercari de a ajunge cu ei la un consens am trecut prin toate starile posibile,dar mai ales cea de neputinta ma omoara!
Faptul ca am comunicat cu voi si ca am primit un pic de speranta m-a ajutat mult,asa ca, va multumesc tuturor.
Politia de care apartin eu sau el?
Plata avansului a fost facuta pe 4 septembrie 2015.Intai a fost masina plecata in alta cursa,apoi masina s-a stricat,ulterior s-a stricat si vremea (este vorba de un judet de munte,de unde pleaca lemne de foc in toata tara,de unde se apovizoineaza si cei care ulterior le vand la un pret mai mare) Si in final a refuzat sa mai comunice cu noi.
Plangerea unde o fac? Eu locuiesc foarte aproape de capitala,o fac la ANPC,la politie,dar care politie?