avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Activitate SoniaMar

Activitate SoniaMar

Contractul a fost incheiat exclusiv pe numele meu, fara vreun alt nume pe contract, iar wedding plannera nu avea nicio imputernicire verbala sau scrisa
Buna ziua,

In urma cu jumatate de an am inchiriat un restaurant pt nunta.
In urma cu o luna, restaurantul a hotarat ca o sa faca o renovare, dar in ciuda faptului ca vor schimba profilul localului, ne vor onora contractul.

De cateva zile, organizatoare de evenimente a contactat-o direct pe wedding plannera noastra (care nu are niciun fel de imputernicire pt semnat contracte si altele) si impreuna au reziliat contractul si i-a returnat ei banii de avans.

Toate astea fara sa ne contacteze pe noi (noi nu suntem in tara, dar avea numarul de telefon si adresa de email).

In acelasi timp, colegul ei ne reasigura ca vor putea sa ne onoreze contractul (acum reziliat) in continuare.

Astazi primesc un mail in care ii spune ca nu-si vor putea onora contractul si ca acesta ramane reziliat.

Citind printre clauzele din contract, reies 3 care sunt incalcate:
1. Obligatia prestatorului de a pune la dispozitie localul din contract
2. Clauza de confidentialitate, intrucat ei au facut public unei terte persoane contractul, fara acordul nostru
3. Orice modficare a contractului se face cu acordul scris al ambelor parti prin acte aditionale.

Intrebarile mele sunt:
1. Este legal ca cineva care nu are nicio imputernicire sa rezilieze un contract semnat de mine?
2. Este legal ca restaurantul sa returneze aproape $1000 unei persoane care nu apare pe contract si nu are nicio imputernicire de a lua acei bani?
3. Se poate actiona in instanta restaurantul pt plata despagubirilor materiale (nunta nu cred ca va mai avea loc, pt ca e prea tarziu si nu mai gasim niciun alt local, dar avem toti ceilalti furnizori contractati si avansurile date) si morale, pe baza clauzelor din contract incalcate de ei