avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate Alabastru2015

Activitate Alabastru2015

Buna ziua!
Va adresez o intrebare la care nu reusesc sa gasesc un raspuns:
In anul 2013 am facut o contestatie la o decizie de impunere emisa pe societatea x unde am fost administrator. Solutia la acea contestatie era de a suspenda solutionarea pana la solutionarea definitiva a cauzei penale (ANAF a facut si plangere penala). Cauza penala a fost solutionata in favoarea mea si are implicatii fiscale si autoritate de lucru judecat. ANAF insa nu a mai recalculat decizia de impunere iar eu nu am mai primit nici un raspuns.
In baza deciziei de impunere s-a emis decizia de atragere a raspunderii solidare. Contestatia pe decizia de atragere a raspunderii in solidar a fost respinsa si de ANAF si de instanta.
Peste 2 zile, instanta de contencios, probabil, va hotari radierea firmei.
Intrebare: daca peste 2 zile se va dispune radierea firmei, eu mai pot solicita raspunsul la punctul care se refera la suspendarea contestatiei pana la solutionarea definitiva a cauzei penale?
Ar putea ANAF sa imi raspunda ca nu se impune sa reanalizeze si sa recalculeze o situatie la un operator care nu mai exista?
Cine trebuie sa faca solicitarea aceasta: eu in calitate de administrator statutar al societatii sau administratorul judiciar care nu are interes? Va reamintesc ca eu am interesul de a cere recalcularea deciziei de impunere pentru a solicita ulterior si recalcularea deciziei de atragere a raspunderii solidare.
Ma poate cineva sfatui ce trebuie sa fac? :((
Răspuns la discuția Calea de atac la recurs
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Fostul sot vrea sa ma execute silit pentru o suma x ce reprezinta sulta ce i-o datorez pentru un imobil. El insa are sa imi dea o suma y, mai mare decat suma x. Pentru aceasta suma y, eu am initiat actiune in instanta in urma cu o saptamana, deoarece fostul sot se incapataneaza sa imi recunoasca dreptul la suma y si nici nu vrea sa primeasca in schimbul sultei un alt imobil al mamei mele. Mi-a spus ca are ambitia de a ma scoate afara din imobilul in care stau.
Intrebare: poate fostul sot sa impuna executorului judecatoresc imobilul ce poate fi scos la vanzare? Imi da legislatia in vigoare dreptul/posibilitatea de a propune executorului judecatoresc 2 variante:
1. sa se astepte finalizarea actiunii pentru suma y si sa se compenseze sumele astfel incat sa vedem cine, cui si cat ii mai da
2. sa vin cu proprietatea mamei (bineinteles cu acordul ei) in schimbul sumei x pe care sa o scoata la licitatie
Răspuns la discuția Calea de atac la recurs
Cum se numesc aceste cai extraordinare de atac?
Buna ziua!
Daca s-a respins actiunea de recurs in contencios la Curtea de Apel, mai exista vreo cale de atac?
Multumesc frumos d-le Ilie! Tot dvs m-ati ajutat cu o informatie in urma cu peste 1 an.
Cu respect.
Buna ziua!
Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Sotul meu primeste tot felul de notificari de la o societate civila profesionala de avocati, angajati ai unei societati de recuperare (pentru o credit bancar). Ieri, a primit o notificare de continuare a executarii silite si de deplasare la domiciliu, in care se mentioneaza ca daca nu plateste suma respectiva in 7 zile lucratoare, in baza inceperii procedurii executarii silite, acestia se vor deplasa la domiciliu impreuna cu organul de politie competent in vederea infiintarii sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile.
Ideea e ca eu sunt recasatorita si toate bunurile mobile si imobile sunt proprietatea mea personala. Pentru bunurile imobile pot face dovada ca ele provin dintr-un proces de partaj, insa pentru bunurile mobile nu am cum sa fac aceasta dovada.
Intrebare: cum pot sa imi protejez bunurile mobile in situatia in care nu am cum sa fac dovada ca ele nu sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei cu actualul meu sot? Exista vreun risc la bunurile imobile daca hotararea de partaj s-a dat dupa ce m-am recasatorit, iar actualul sot este urmarit pentru acest credit bancar pe care l-a facut cu ani in urma?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția O nouă contestație la executare
Chiar dacă acum s-a dispus anularea deciziei în baza căruia a fost emis titlul executoriu? Sau ce să fac cu hotarârea de anulare a deciziei? Cum pot ataca titlul executoriu?
Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă:
În urma unui proces de partaj, am obținut un imobil în care își are domiciliul fostul soț și actuala lui soție. De asemeni, are și sediul firmei lui. Le-am explicat că trebuie să schimbe această situație, însă ei tot amână.
Pot notifica Registrul Comerțului și Evidența populației de noua situație? Cum trebuie să procedez? Ce mă sfătuiți să fac?
Cu respect!
Bună ziua!
Dacă am depus în termen o contestație la executare, pot să mai fac o nouă contestație la executare pentru același titlul executoriu ce a fost emis în baza unei decizii nelegale? Este indicat să aștept un demers al creditorului în sensul executării sau pot iniția această procedură și fără a mai aștepta acest lucru? Menționez că nu mă mai aflu în acel termen de 15 zile de la comunicare pentru această nouă contestație.
Mulțumesc anticipat pentru orice informație.