Am primit amenda de la ONJN, 5000 RON atât eu cât si logodnica mea datorită faptului ca am pariat pe un site nelicențiat. Cât ar fi onorariul avocatului pentru a ma reprezenta si contesta ( transformarea acesteia in avertisment) amenda contravenționala?
Legalizandu-se pokerul in Romania, Partypoker trebuia sa achite datoria fata de statul roman pentru a-si lua licenta sa si desfasoare activitatea in Romania. Acest lucru trebuia facut pana la data de 10 septembrie, datoria si-au platit-o insa licenta intra in vigoare din data de 1 octombrie. Faptul ca si au continuat activitatea fara licenta in perioada 10-30 sepembrie, i-a facut pe cei de la ONJN sa-i bage in Blacklist. Mentionez ca ONJN a facut publica o lista alba si o lista neagra inainte de 10 septembrie in aceste liste nu aparea Partypoker. Eu m-am interesat zi de zi incepand cu data de 5 septembrie despre situatia Partypoker, avand dovezi concrete (discutia pe facebook cu presedintele Asociatiei Cazinourilor din Romania care mi-a spus ca cei de la Partypoer si-au depus actele pe data de 5 septembrie, pe data de 10 l-am intrebat daca si au luat licenta acesta spunandu-mi ca daca pot juca inseamna ca si-au luat-o iar un update pe site-ul ONJN o sa fie facut zilele urmatoare). Am continuat sa joc, mai mult am indemnat-o si pe logodnica mea sa-si faca cont pe Partypoker. Pe data de 1 octombrie a aparut pe un site oarecare informatia ca cei care au jucat pe Partypoker sunt pasibili de amenda deoarece Partypoker o sa intre in Blacklist. Am vorbit cu cei de la Partypoker (am dovada foto) care ma indemnau sa joc in continuare deoarece ei au licenta.ONJN a facut update in care aparea in Blacklist, Partypoker, abia in data de 5 octombrie. Partypoker a dat ONJN-ului datele cu toti jucatorii romani care au jucat in perioada 10-30 septembrie, iar ONJN a inceput sa imparta amenzi intre 5000-10000 RON. Intrebarea mea este daca contest aceasta amenda as avea sanse de castig? Consider ca lipsa de transparenta a celor de la Partypoker (spunand ca ei au licenta indemnandu-ma sa joc in continuare + faptul ca au dat toate datele considerate confidentiale), a celor de la ONJN (Partypoker neaparand nici in lista cu site-uri permise nici in lista celor nepermise) cat si inducerea in eroare venita de la presedintele asociatie cazinourilor din Romania, cel care a luptat pentru legalizarea pokerului in Romania, cunoscut ca un membru cu un cuvant greu de pus la indoiala in comunitatea jucatorilor de poker, toate aceste aspecte m-au influentat sa pic intr-o capcana, cu toate ca intentia mea a fost sa nu fac nimic ilegal.