Buna ziua ma numesc paula am 15 ani o fata de 1 an trecuta in tutela mamei mele am trecuto in tutela ei deoaece nu se putea sa prumesc dreptul fetitei iar tatal nu era acasa ca sa il trec in certificat sa pot sa fac pe numele lui si acum dupa un an vreau sa imi iau fata sa stau cu sotul sa fim o famile numai noi 3 dar acuma totul sa schimbat parintii nu vor sa imi mai dea fata nici macar pentru o zi sa o iau cu mine la oras sa o vada si tatal ei mentionez ca stau in casa lor iar sotul meu sta la oras acum nu stiu ce sa fac sa imi iau si eu fata sa stau cu ea si sotul meu macar o luna la mine si o luna la ei daca nu se poate sa stea fata la mine de tot va rog frumos ajutatima cu raspunsuri ce sa fac :(:(:(:(:(:(:(:(
pai am fost la primarie sa depun actele de alocatie si doamna de acolo mi-a spus ca nu mai pot trece alocatia pe numele mamei mele ca sau schimbat legile iar eu nu pot lua alocatia copilului find minora asa ca acum trebuie sa umblu ca sa trec si tatal in certificatul copilului ca sa pot beneficia de alocatie daca nu ar trebui sa astept pana fac eu 17 ani jumate si atunci sa depun actele de alocatie sau sa dau fetita spre adoptie iar parinti mei sa o adopte ei si atunci vor putea trece alocatia pe numele unui dintre parintele meu
fiti va rog mai explicit ''serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor'' adica???? la starea civila ??? cu ce acte se poate ca in loc de buletin tatal sa reprezinte un pasaport ??? si ce acte trebuie
buna ziua vreau sa stiu si eu ce trebuie ca sotul meu care are 23 de ani sa recunoasca fetita noastra deoarece el nu a putut veni sa recunoasca copilul la spital..de curand am aflat ca eu find minora de 14 ani nu pot lua alocatia copilului si nici nu pot trece alocatia pe numele mamei mele asa ca acuma trebuie sa il trec pe sotul meu in certificat sii sa trec fata pe numele lui casa pot beneficia de alocatia copilului ca asa daca nu il trec nu pot lua alocatia pana la 17 ani jumate adica pana nu o sa fiu eu majora ..cineva imi poate explica ce trebuie si daca trebuie sa ma duc prin tibunale cu chestia asta :(