Multumesc mult pentru raspuns. O intrebare mai am legată de acea solicitare de chemare in instanța chiar si in lipsa. As dori sa fiu de fata cand va avea loc chemarea. O sa fiu notificata presupun sau trebuie sa verific singura dosarul online? Este recomandat sa fiu si eu acolo, nu?
Pe data de 11.07.2017, pe la orele 16:50, am fost nevoita sa opresc pe avarii intr-o intersectie pe banda 1, unde erau si alte masini parcate, pentru 5-7 minute cum am specificat si in plangerea contraventionala,pentru a merge de urgenta la farmacia apropiata. Era o caldura groaznica si eram nemancata si totusi a trebuit sa sa ma grabesc sa iau masina si sa merg sa imi fac treaba repede. Aceasta stare de rau/lesin pe care am avut-o este foarte probabil s-o fi avut si din cazua faptului ca sufar de o problema medicala cu glanda tiroida de la 18 ani(avand 25) ale carei valori fluctueaza tot timpul, nereglandu-se vreodata. Asadar am mers la farmacie si cand m-am intors un agent ma astepta langa masina pentru a ma sanctiona desi i-am explicat care a fost cauza pentru care am oprit pe avarii in intersectie dar totusi pe banda 1 nu in mijlocul drumului, pentru a merge la farmacie sa-mi iau un calciu sa ma pun pe picioare, exact asta am si declarat in procesul verbal.
Sanctionarea a fost cu 2 puncte amenda de 290 lei, si 2 puncte de penalizare, nu foarte mult dar la acea vreme 1.nu aveam un job si nu voiam sa arunc banii pe fereastra pentru o nedreptate si 2. chiar daca as fi avut bani de aruncat pe geam, am explicat clar situatia am spus pentru ce am oprit si am cerut foarte frumos intelegere, se poate intampla oricui, si mai ales am evitat sa nu patesc altele oprind decat sa conduc si sa cedez la volan.
Asadar am formulat plagerea contraventionala unde desigur am cerut anularea efectelor sau inlocuirea cu avertisment. Totodata,am motivat foarte clar ca am oprit masina pe avarii acuzand stare de rau/lesin si ca am mers de urgenta la farmacie pentru un calciu si am cumparat si o apa de la magazinul de langa farmacie. Am mentionat ca nu am stat mai mult de 5-7 min cat a durat,mi-am asumat faptul ca am oprit intr-un loc nepermis dar ca am facut acest lucru pentru a evita un incident necontrolat. Am mai mentionat ca starea aceea a fost cauzata de caldura excesiva, faptul ca eram nemancata sau/si a problemelor cu glanda tiroida.
Am atasat copii doveditoare dupa analizele si diagnosticele cu afectiunea medicala de care sufar(glanda tiroida-hipertiroidism/hipotiroidism) si care arata clar cum fluctueaza in fiecare an, cum sub limite normale cum peste, pentru ca din pacate nu am avut alte documente doveditoare ca un bon de la farmacie sau ceva ca am aruncat, nu m-am gandit ca in 5 min voi fi amendata.
Acum, am ajuns in punctul in care Politia Romana a facut intampinare si cere respingerea formulata de mine si la final solicita judecarea cauzei chiar si in lipsa.
Acum am primit comunicare cum ca in 10 zile trebuie sa depun raspuns la intampinare, dar consider ca am raspuns deja de inainte cu toate dovezile si am explicat destul de clar, si sincer nu stiu ce alt raspuns ar mai trebui sa dau de data aceasta. Este obligatoriu acest raspuns la intampinarea lor? daca nu depun un raspuns ce rezulta, ca Politia Romana va avea castig de cauza?
As aprecia foarte mult o clarificare pentru a sti ce se intampla in continuare si de asemenea o parere sincera legata de contestatia mea. Sunt sanse ca eu sa am castig de cauza? Ce ramane de facut?
Va multumesc mult!