Bun. Deci daca nu a facut contestatie atunci, in termen legal, acum dupa 8 luni ce se mai poate face?
Poate lua ANAF-ul o astfel de decizie fara o hotarare judecatoreasca? Inteleg ca atat fondul de pensii cat si ANAF-ul sunt institutii ale statului dar este posibil sa se faca o astfel de operatie intr-un stat de drept fara sa incalce legislatia?
Am precizat ca aceasta poprire pe pensia unei persoane fizice a fost facuta deoarece tatal meu (pensionarul) a fost declarat solidar cu societatea comerciala care avea datorii catre stat si executat fara hotarare judecatoreasca pentru plata datoriilor firmei la care a fost/este administrator.
Din pacate tatal meu nu a facut acest recurs la momentul potrivit. Am amintit de varsta inaintata (cand nu mai este atat de atent la detalii) insa trebuie sa mentionez ca in urma cu doi ani a suferit si o operatie pe cord. Nu a fost in stare fizic sa alerge la ANAFpentru a-si rezolva situatia intr-un mod acceptabil.
Buna seara. Vin in atentia Dvs. cu urmatoarea problema: persoana in cauza este tatal meu in varsta de 71 de ani administrator al unei societati comerciale cu domeniul de activitate constructii civile si de geniu. Situatia cu care se confrunta este urmatoarea: ca administrator al acestei societati comerciale (care nu mai are activitate de mai multi ani) a fost executat inluna februarie a acestui an de catre ANAF solidar cu firma pentru recuperarea sumei de 22.000ron (suma formata din datorii initiale de 7.000ron + penalizari si dobanzi). In acest scop i-a fost instituita poprirea pe pensie in cuantum de 415ron/luna, respectiv 1/3 din pensie.
Este aceasta poprire legala? Nu exista nici o hotarare judecatoreasca in aceasta privinta pentru a-l angaja pe tatal meu solidar cu datoriile firmei administrate de el. Ce ar trebui sa faca tatal meu pentru a scapa de aceasta poprire?
Va multumesc pentru ajutor.