Buna ziua. Am si eu o nelamurire legata de modul de desfasurare al unei contestatii in cazul suspendarii permisului de conducere pentru neacordare de prioritate la pietoni pe trecere. Mi-a fost retinul permisul pentru 30 de zile, cu posibilitatea de a mai conduce inca 15 zile. Daca as face contestatie, deoarece am nevoie de permis in perioada urmatoare, cum se procedeaza si care este modul de desfasurare din momentul in care depun contestatia?
Daca in urma procesului decizia nu va fi una favorabila, care vor fi costurile care va trebui sa le suport ( in cazul in care nu angajez un avocat)?
Este posibil ca perioada de suspendare sa se mareasca la mai mult de30 de zile, in acest caz?
Avand in vedere ca pietonii au calcat pe trecerea de pietoni, dupa ce am trecut eu cu masina ( dar nu era nimeni in acel moment), exista vreo sansa sa obtin un raspuns favorabil?
Contestatia se poate depunde si la sectia de politie ( o contestatie simpla) sau numai la judecatoria din sectorul in care s-a petrecut incidentul si apoi sa merg la politie?
Dupa ce depun contestatia, se prelungeste perioada de valabilitate a permisului provizoriu, sau primesc permisul inapoi?