Am avut o poprire de curand pusa pe conturile de la ING Bank. ING-ul m-a notificat si am facut plata imediat. Credit Europe m-a sunat o luna mai tarziu sa-mi spuna ca banii pe care-i platisem pentru rata cardului Avantaj au fost virati de fapt catre poprirea de mai sus (nu primisem nici o notificare din partea lor). Am aflat acest lucru foarte greu pentru ca initial au refuzat sa-mi ofere informatii despre numarul dosarului de executare si numele executorului. Mi-au spus doar suma si data la care s-a pus poprirea. Doar dupa ce am venit cu dovada platii de la ING, au confirmat ca intradevar ca este vorba de acelasi dosar de executare.
Intrebarile mele:
- au voie sa refuze eliberarea dosarului de executare pe motiv ca sunt date confidentiale? Toate datele din dosar (de care am facut rost de la ING Bank asa ca pot confirma) fac referire la mine si situatia mea.
- Au voie sa nu-mi ofere, nici macar verbal, numarul dosarului de executare si numele executorului?
Inteleg ca sunt obligati legal sa faca plata popririi si ca nu sunt obligati sa ma anunte DAR in momentul in care eu cer expres aceste informatii, este legal sa refuze comunicarea?