Multumesc . Perioada lucrata -19.07.1977, 26.05.2007. ;
2001 - 2007 veniturile realizate sunt cuprinse in declaratiile nominale transmise lunar de OMV catre casa de pensii. O sa facem o cerere la casa de pensii.
In ceea ce priveste grupa de munca , ce e de facut ?
Am primit raspuns , cu numar de inregistrare .Perioada 1977-2002 , nu s-au gasit documente doveditoare care sa ateste grupa de munca .
Am mai citit pe net :
-în conformitate cu prevederile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncã si ale Ordinului Ministrului Muncii nr. 136/1976 pentru aprobarea metodologiei de întocmire, completare si evidentã a carnetelor de muncã, înregistrarea în carnetul de muncã a activitãtilor desfãsurate în grupele I si a II-a de muncã era obligatorie.
-lipseste pozitia din Ordinul 50/1990 la care este mentionatã activitatea prestatã de titulari si care se încadra în grupa a II-a de muncã. - in carnetul de munca;
-Dacã o anumitã persoanã nu este nominalizatã în listele întocmite de fosta societate, atunci detinãtorul arhivei nu îi poate elibera acestuia vreo adeverintã de încadrare în grupa a II-a de muncã.
-sudorii, strungarii, lãcãtusii: BENEFICIAZA DE GRUPA A 2-A DE MUNCA .
Tatal meu a lucrat la Schela Extractie Boldesti Prahova, in hala , ca strungar si lacatus mecanic, cei de la OMV i-au specificat in adeverinta de vechime: spor vechime in munca , spor vechime in petrol si spor in conditii grele de munca.
Grupa de munca ramane principala problema ..25 de ani de grupa a 2 -a care i se cuvin .
Buna ziua, am facut cerere la ei , am primit o adeverinta , dar nu acopera toata perioada , deoarece, spun ei , din data "de 01.04.2001 , veniturile realizate sunt cuprinse in declaratiile nominale transmise lunar de OMV catre Casa Nationala de pensii, conform legii 263/2010, art 166, privind sistemul unitar de pensii pubice. Deci privind perioada 1.04.2001 pana in 2007 trebuie sa ma adresez Casei de pensii pentru a imi elibera adeverinta cu stagiul de cotizare ? sau ITM-ului ?
Le-am cerut adeverinta privind grupa a 2-a de munca , ca strungar , si nu mi-au eliberat pe motiv ca nu au documente doveditoare.
Ce e de facut in acest caz ? Trebuie sa ii dau in judecata ? Si pe cine ? Pe Omv care detine arhiva ? Cum pot obtine grupa 2-a de munca ?
Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri pentru intocmirea unui dosar de pensie .
Am lucrat ca strungar ( o mica perioada ca lacatus mecanic ) in perioada 19.07.1977 pana pe 26.05.2007 la Schela de Extractie Boldesti . Aceasta intreprindere nu mai exista ( cat timp am lucrat si-a schimbat denumirea in Petrom RA BUCURESTI ,Petrom Service Boldesti, SNP Petrom , - nici acestea nu mai exista) intrucat a fost privatizata.
Pentru aceasta perioada in cartea de munca nu mi s-a trecut grupa II- a de munca. Mentionez ca am beneficiat si de spor de munca grea 20 % in perioada 1.03.1990 si pana la 26.05.2007 conform decretului 234 / 22.06.1990 .
Pentru perioadele de munca lucrate , cine imi poate elibera o adeverinta de munca grupa II - strungar , intrucat acest lucru nu a fost trecut in cartea de munca , si totodata adeverinta de vechime cu stagiul de cotizare ?
Fac mentiunea ca am trecute toate aceste perioade in cartea de munca.
Va multumesc anticipat ! In speranta ca cineva ma poate ajuta cu un raspuns.