avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate mariolino

Activitate mariolino

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pt urmatoarea situatie: am contract vanzare-cumparare (+certificat inmatriculare,carte identitate ) pt un autovehicul pe care nu am reusit sa il inscriu pe numele meu, iar intre timp vanzatorul a decedat. Imi lipseste certificatul fiscal pe numele vanzatorului. Cum ar trebui sa procedez? E necesara dezbaterea succesiunii pt ca unul din mostenitori sa imi dea acest act? Caror institutii ar trebui sa ma adresez pt raspunsuri sigure? Mi-a spus cineva ca ar trebui ca pe certificatul fiscal eliberat de primaria din localitatea vanzatorului sa nu apara mentiunea "defunct" intrucat cei de la politie vor cere intai dezbaterea mostenirii (nu ma numar intre mostenitori). Pentru finalizarea actelor trebuie sa vin in tara (masina cumparata are numere romanesti, contractul vanzare-cump e incheiat in tara) si as vrea sa stiu dinainte la ce sa ma astept, ca sa nu fac un drum inutil (in cazul in care trebuie sa astept intai dezbaterea succesiunii pt masina in cauza,desi mi se pare aberant,intrucat am achitat deja contrvaloarea bunului).
Multumesc anticipat!