avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate criciotoiualexandru

Activitate criciotoiualexandru

Discuție pensionare
Am depus dosarul de pensionare anticipata la casa de pensii BRASOV avand printre altele si o adeverinta eliberata de serviciul personal invatamant al S.C.ROMAN S.A. privind incadrarea in grupa a doua de munca 75% in perioada 25.02.1983 - 10.10.1997 avand functia de proiectant si sef colectiv proiectare ca urmare a ordin H.G.50/90 si aviz MMPS 436/1321/09.06.98. Mentionez ca in adeverinta se precizeaza ca acesasta sa aprobat in cadrul Consiliului de Administratie al S.C.ROMAN S.A.Bv.,C.A.S.-ul fiind virat la STAT. Am primit raspuns de la casa de pensii ca nu se ia in considerare perioada de munca in grupa a doua de munca deoarece activitatea nu este prevazuta de actele normative de incadrare in grupa de munca invocate.
Mentionez ca in perioada respectiva activitatea pe care am desfasurat-o nu a constat numai in proiectare ci si in efectuarea de constatari ale starii tehnice ale podurilor rulante ,releveuri ale pieselor de schimb,verificare a documentatiei existente,asistenta tehnica in timpul reparatiilor capitale,ceea ce a necesitat o activitate in sectia de R.K.,precum si in celelalte sectii ale societatii (forja ,tratament termic,turnatoria de aluminiu,fonta,otel etc.),inclusiv si urcarea la inaltime pe aceste poduri rulante in toate sectiile de productie ale societatii.
As dori sa-mi dati un sfat referitor la actiunile pe care as putea sa le intreprind pentru a obtine recunoasterea grupei a doua de catre casa de pensii.
Pana la urma am sau nu dreptul sa beneficiez de grupa a doua de munca ?