avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate geomarian

Activitate geomarian

Răspuns la discuția Delimitare juridica
Nu stiu ce Cod Penal folositi dumneavoastra, eu citez din NCP

Art 320 Falsul material în înscrisuri oficiale

(1) Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Art 322 Falsul în înscrisuri sub semnătură privată

(1) Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Eu vreau sa stiu, daca semnatura falsificata al unui act ce produce consecinte juridice, in cazul in care respectivul act ajunge (si) la o institutie publica, poate intra sub incidenta art. 320?
Buna ziua. M-ar interesa care este delimitarea juridica intre ceea ce inseamna fals si uz de fals in inscrisuri private si fals si uz de fals in inscrisuri oficiale. Tin sa mentionez faptul ca este implicata si o institutie a statului, insa, nu este ea emitentul, ci, unul din "beneficiari".
Buna ziua. M-ar interesa care este delimitarea juridica intre ceea ce inseamna fals si uz de fals in inscrisuri private si fals si uz de fals in inscrisuri oficiale. Tin sa mentionez faptul ca este implicata si o institutie a statului, insa, nu este ea emitentul, ci, unul din "beneficiari".