avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate RalucaBPatrascu

Activitate RalucaBPatrascu

Răspuns la discuția Acuzatia de furt din locuinta
Nu li s-a adus la cunostinta ca ar exista alte probe in afara de denuntul facut.Deoarece nu existau.
Nu a fost nici un furt,asta este problema.Nici Y nu a putut dovedi si nici acuzatul,care repet,a aflat dupa cativa ani ca a fost acuzat de asa ceva.Si tocmai pentru a nu fi acuat pe nedrept a considerat ca trebuie sa mearga pe cale legala.
Avocata le-a spus ca asta este sentinta si pedeapsa care se da ulterior i se va sterge din cazier dupa 5 ani.Exact asa s-a si exprimat.Se va prescrie.
Eu vreau sa stiu daca exista asa ceva.Ca acuzatul. desi nevinovat sa primeasca o pedeapsa cu suspendare doar in baza unei acuzatii .
Buna ziua!
Avem persoana X acuzata de Y ca i-a furat din locuinta,
Y a facut doar denuntul fara sa aduca si probe.
Din lipsa de informatii si interes X afla ca a fost acuzat si primeste acasa o citatie dupa cativa ani(ex.3 ani) atunci cand isi face mutatie.
Intre timp Y nu a mai facut nici un demers.
X cand a aflat s-a dus la un avocat care a preluat cazul,ulterior descoperind ca primise un avocat din oficiu samd.Avocatul actual s-a ocupat de ca de dosar.Aadunat toate probele si tot ce era necesar.
Important.Y desi a facut un denunt nu s-a prezentat nicaieri niciodata.
Si cel mai important X nu este vinovat deoarece este un fost angajat care nu si-a primit banii munciti"la negru" pe ultimile luni.Iar cand a fost dat afara a indraznit sa se intoarca de cateva ori la poarta lui Y sa ii ceara banii acesta raspunandu i foarte urat si amenintandu l,ca apoi sa ii faca denunt crezand ca il tine departe.
X a adus dovezi ca a lucrat pt Y si ca nu are alte antecedente penale.
Cu toate astea a primit in ultima instanta o pedeapsa de 5 luni cu suspendare .
Intrebarea mea este:
Daca Y nu s-a prezentt sa sustina acuazatia si nu a adus probe.De cxe X nu a fost absolvit si declarat nevinovat.Ce fel functioneaza legea in acest caz?