Din moment ce perchezitia NU A AVUT loc si in noua resedinta a proprietarei, e clar cam cat erau de "informati" procurorii. Este vorba de un caz mare de evaziune fiscala (200 de perchezitii in toata tara). Lege pe banda rulanta. Vanatoarea de vrajitoare este mai importanta decat drepturile elementare.
Sunt curios cam pe ce baza elibereaza cineva un mandat, cand nici macar un lucru esential nu verifica inainte:
Persoana vizata de ancheta chiar locuieste acolo sau nu?
In alta ordine de idei....domana asta daca avea ceva de ascuns....a avut suficient timp in dimineata respectiva, avand in vedere ca perchezitia a fost la firma respectivei, la apartamentul inchiriat, dar nu si la actuala locuinta a doamnei.
Articolul 29 Inviolabilitatea domiciliului
(1) Domiciliul şi reşedinţa sînt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămîne în domiciliul sau în reşedinţa unei persoane fără consimţămîntul acesteia.
Sa inteleg ca acesta prevedere nu este aplicabila?
Este clar vorba de o eroare - in mandat este specificat ca apartamentul este domiciliu proprietarei, desi acesta in fapt este resedinta mea, iar eu nu apar nicaieri in aceste acte....
De cateva luni stau in chirie intr-un apartament apartinand unei doamne contabil, care este ceretata intr-un dosar de evaziune.
Ieri dimineata m-am trezit la ora 6.00 dimineata cu 4 politisti la usa, cu un mandat de perchezitie pe numele doamnei.
Le-am explicat ca apartamentul este domiciliul meu si am prezentat contratul de chirie, insa acestia au patruns in casa fara voia mea si au refuzat sa plece, ba mai mult au si efectuat perchezitia.
In aceasta situatie, nu cumva este vorba de o violare de domiciliu avand in vedere ca mi-au cotrobait prin lucruri fara voia mea, in lipsa unui mandat de perchezitie emis pe numele meu?
Pot sa depun o plangere in acest sens?
Este un abuz grosolan din punctul meu de vedere, si o dovada totala de incompetenta.