pe camera se vede clar ca nu a furat nici un angajat al firmei! Hotii au fost oameni din afara... doar ca acum firma a cerut angajatilor ca ei sa plateasca pentru acel furt, desi firma n-a facut nici o plangere pentru acele camera...
Nu, camera in magazinul in care lucrez si eu a fost furata cand mai era doar un coleg, iar grupul de hoti erau in numar de 4, doi dintre ei I-au atras atentia colegului intreband despre un produs iar ceilalti doi au luat camera, iar dupa ce au plecat chiar inainte de a inchide magazinul acesta a observant ca lipsea camera din stand...
Recent m-am angajat la o firma ce vinde produse pentru sporturi de iarna (ski) ce au ca desfasurari 3 magazine in oras. Aproximativ acum o luna au fost furate niste camera de inregistrari video (GoPro) din unul din magazine la care eu nu fac parte din staf, dar ulterior la 2 saptamani a mai fost furata una si din magazinul din care fac parte, doar ca eu teoretic imi terminasem programul si nu mai eram in magazin, si a mai trecut o saptamana fara ca cei de la management sa zica ceva despre cele intamplate.
Azi in schimb am primit mail prin care managerul ne-a anuntat ca va trebui sa platim acea camera care a fost furata, ori ca grup (toti cei care lucram in acel magazin) ori doar cel ce era in acel moment.
Intrebarea mea este... au voie sa te oblige sa platesti daunele pentru un produs din magazin, in momentul in care ei nici macar nu au anuntat autoritatile ca acestea au fost furate? si daca nu, ce lege exista pentru a ma putea apara si eu si colegii mei care sunt pusi sa plateasca?