Creditele erau pe 3 si 5 ani cu ultima plata in 2006.
Am primit raspuns de la executor ca dosarul de executare il intocmesc pe baza cererii de la recuperatori. Intrebarea mea ca raspuns e: Pe ce baza legala emit o executare silita?
Recuperatorii pot prezenta ce suma cred ei si executorul nu verifica legalitatea cererii. Recuperatorii au cerut o suma exacta, iar executorul nu stie ce reprezinta acea suma (sau nu vrea sa imi spuna). Mi-a zis sa cer dosarul de la firma de recuperare.
O alta problema e ca perioada de contestatie e de 15 zile care bineinteles e depasita, nu am fost instiintat. La servici a venit executarea cu data de 19.11.2015 si am aflat doar la salar ca mi s-a retinut, in data de 5.12.2015. Acasa nu mi-a venit nici un plic. Existau multe cai de comunicare pentru instintare.
In cursul acestui an am mai avut o retinere pe o suma mai mare si mi-a fost retinut undeva la 15% din suma iar executorul mi-a confirmat plata integrala a creantei.
Acum o alta intrebare Cine anunta la baza de date cu rau platnici incheierea litigiului?
In urma cu 2 luni la mine la servici a aparut o executare silita emisa de un executor (privat cred) si bineinteles cele de la salarizare mi-au oprit niste sume din salar. Ne stiind ce si cum am cerut informatii de la executor, adica un contract cu creanta, la cine datorez bani, pe scurt pe ce baza sa emis proprirea. Executorul mi-a trimis prin mail un pdf, act creeat de el unde imi da un nr de contract, o suma cu creditul initial al banci creditoare (nu si numele acesteia), onorariul pt munca depusa de executor si multe alte chestii.
Eu am resolicitat executorului toate elementele dosarului pe baza caruia a emis proprirea. Creditul este din 2004 si creanta a fost cumparata de o firma de recuperare apoi vanduta la alta firma de recuperare. Prima firma de recuperare tot a discutat cu mine de multe ori, fara nici un rezultat, apoi a vandut (cred) la alta care a si dat drumul la executare fara nici o instiintare. Creditul este compus din 2 dosare (adica doua credite cu aceeasi banca), motiv care executorul ma taxeaza de 2 ori.
Intrebarile ar fi:
Daca creanta a fost cumparata cu procent din suma datorata, este posibil legal sa imi retina toata suma din contractul cu banca? Suma cu care a fost achizitionat creanta nu o cunosc, nici executorul nu imi spune nici firma recuperatoare.
Creanta mai este valabila? Creditul este din 2004, cum este cu legea prescrieri?
Firma la care lucru este obligata sa imi retina din salar?
Nu stiu nici macar ce sa mai intreb, daca mai trebuie alte informatii sunt gata sa raspund in urmatorul post.