Nu stiu daca ati rezolvat problema de atunci, dar din ce stiu eu, exista obligativitatea doar pt 80% din achizitii sa se faca prin SEAP. Celalalt procent de 20% poate fi discutabil.
Buna ziua !
Ne confruntam cu urmatoarea problema: in 2015 am semnat un acord-cadru cu 3 operatori economici pentru servicii de curatenie. Pentru primul contract subsecvent nu am avut tariful cel mai scazut, asadar nu am castigat. Luna asta ni s-a trimis invitatie la reofertare. Noi ne-am mentinut oferta (in adresa primita ni s-a impus in mod clar un tarif identic sau mai mic decat cel ofertat initial), in speranta sa nu castigam date fiind circumstantele economice (au crescut preturile materialelor si va creste salariul minim din mai 2016). ”Intamplarea” sau credem noi, conspiratia, a facut sa fim declarati castigatori ai procedurii, celorlalti doi operatori economici fiindu-le reziliate contractele pentru ca au prezentat tarife mai mari decat cele initiale. In acest caz ce putem face? Nu se poate formula o adresa pentru majorarea salariului minim? E adevarat ca se mentioneaza in acordul cadru ca pretul nu este ajustabil, dar de unde era sa stim in 2015 care va fi salariul in 2016? Daca ar fi crescut la 2000 lei/luna?