Buna seara,
Astazi am depus intampinarea la Judecatorie, alaturi de o declaratie ( la notar) a mandatarului meu ( unde specifica faptul ca el si-a insusit avansul, eu neavand nici o implicare), insa, am precizat in intampinare si faptul ca il chem in garantie pe mandatar, folosindu-ma de proba cu inscrisuri, interogatoriul reclamantei si proba testimoniala cu martori.
Mai am o nelamurire cu privire la chemarea in garantie, nu stiu daca eu in calitate de parat, trebuie sa achit taxa de timbru ( revin cu nelamurirea privind achitarea ei, deoarece intelesesem ca in calitate de parat nu e necesar sa o achit eu) .....Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc tot binele din lume!
Va multumesc mult de tot, asa am sa fac, reclamanta lucreaza in strainatate si nu o pot convinge sa vina ...este reprezentata de o doamna avocat cu care eu am incercat sa port o discutie insa fara un rezultat pozitiv.O sa va tin la curent, voi incerca sa inchei doar cu el, deocamdata, un act prin care sa isi asume respectiva responsabilitate si sa-si achite debitul, va multumesc de mii de ori!
Va multumesc mult, credeam ca exista o alta posibilitate ( o declaratie a lui la notariat prin care sa admita ca el a incasat acesti bani si nu eu, obligandu-se sa achite intr-un anumit termen, eventual), credeam ca pot inlocui cererea de chemare in garantie datorita taxei de timbru-este in jur de 4500 lei, efectiv nu stiu cat este de reprezentativa aceasta procura cu pret pe care am incheiat-o cu el, eu fiind de buna credinta si crezand ca nu mai am nici un amestec in ceea ce va face el ulterior.Va multumesc, inca o data, anticipat pentru atentia si raspunsul prompt!
Buna ziua,
Am mandatat pe cineva sa obtina documentele si actele necesare vanzarii unui teren detinut in folosinta mea, printr-o procura speciala cu pret..., mandatarul a primit un avans de la un cumparator, ulterior s-a ragandit si a vandut terenul altcuiva ( fara a inapoia avansul primului presupus cumparator). Eu am fost chemata in judecata ...neavand cunostinta de acest litigiu dintre ei, respectiva obligandu-ma pe mine sa ii achit dublul sumei pe care i-a dat-o ca avans.Eu nu am primit nici un ban de la mandatar, el recunoscand ca a luat banii.Ce pot face in aceasta situatie ? Cum ma pot apara?