Fila CEC reprezinta un instrument de plata, care poate fi titlu executoriu, conform art. 640 CPC. In concluzie, daca fila CEC este refuzata la plata, va puteti adresa unui executor judecatoresc cu o cerere, urmand ca acesta sa solicite incuviintarea executarii silite.
Solicitati restituirea sumelor daca ati platit catre creditor. Puteti pune in vedere executorului sa reduca onorariul de 500 lei. Daca refuza, va trebui sa solicitati intoarcerea executarii silite pentru recuperarea diferentei.
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu le platiti separat. Toate aceste documente si proceduri intra in onorariul executorului. Daca doriti, puteti sa ii solicitati executorului sa reduca contravaloarea facturii de onorariu cu suma perceputa pentru intocmirea si comunicarea actelor. Daca refuza, puteti depune contestatie la executare.
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este o practica normala. Cred ca toate companiile de leasing solicita BO Avalizate in acest moment. Daca este avalizat de catre administratorul societatii, in cazul in care firma nu achita, administratorul va raspunde personal (cu alte cuvinte poate fi obligata persoana fizica la plata ratelor).
Daca executorul avea datele dvs. corecte si a transmis gresit, este culpa lui intr-adevar. Daca dvs. v-ati schimbat adresa intre timp, e culpa dvs. Termenul de contestatie de 15 zile curge de la data la care ati luat la cunostita de executare sau de la data la care v-au fost comunicate actele.
Banuiesc ca taxele si onorariu de la executor, nu? Puteti sa solicitati documente justificative, dar nu va ajuta prea mult. Daca mai sunteti in termen, puteti formula contestatie la executare, desi nu se intelege exact ce ati platit, daca mai aveti de plata, etc.
Acum depinde de procedurile bancii. In trecut, eu sunam la banca unde aveam cont si o rugam persoana care se ocupa de administrarea contului sa imi comunice soldul. Si apoi ma prezentam pentru a efectua retragere.
Repet: depinde de regulamentul bancii si de functia pe care o detineti.
Company Advising
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteti sa ii comunicati ca singura modalitate de restituire este in rate. Pana la urma, daca ii dati o rata de 200 de euro pe luna, intr-un an de zile se achita datoria. Daca nu accepta, nu are ce sa faca pe termen scurt. Pe termen lung, trebuie sa va actioneze in instanta, sa probeze imprumutul si de abia dupa ce obtine titlul executoriu poate sa va execute silit (bunuri mobile, imobile, etc).
In ceea ce priveste terenul, sub nicio forma nu ar trebui sa ii vindeti terenul pentru suma de 3000 euro. Daca doriti cu adevarat sa il vindeti catre vecin, puteti sa il vindeti la pretul pietei - datoria de 3000 euro. Succes.
In primul rand, trebuie studiate dovezile pe care le aveti. Ulterior, transmisa o notificare de plata. daca nu va achita, in functie de dovezile pe care le aveti se poate actiona in instanta. Mesajele text pot fi considerate inceput de dovada scrisa.