avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate angie24

Activitate angie24

Răspuns la discuția Vodafone - Top Factoring
Multumesc pentru raspuns. In februarie 2013 a fost incheiat contractul, iar in luna noiembrie am incetat plata. Am verificat in contract, dar nu se mentioneaza nimic referitor la penalitatile acceptate.
Inca ceva, la data cesiunii catre TopFactoring, suma era de 770 lei; la data actualizarii, adica astazi, suma esta aproape tripla, deci aceste penalizari sunt adaugate de TopFactoring, nu de Vodafone, contractul meu cu ei figurand ca reziliat de mult pentru neplata. In aceasta situatie, nu sunt nejustificate penalitatile firmei recuperatoare?
Buna ziua!
Am avut un contract cu vodafone pe o perioada de un an de zile, in valoare de aproximativ 12 euro; cu 3 luni inainte de incheierea perioadei contractuale am incetat (din motive personale) sa folosesc serviciile lor si sa le achit ultimele facturi.
Dupa vreo 2 ani m-a contactat o firma de recuperare creante, am solicitat detaliile privind situatia contului meu, pentru ca vroiam sa stiu ce ar trebui sa platesc, inainte sa fac plata efectiva. Au spus ca imi trimit pe email documentele, nu au trimis nimic, am mai solicitat la vreo saptamana acelasi lucru, la fel au spus ca imi trimit si nu au trimis.
Astazi, dupa aproape 7 luni, am primit pe mail "documentele solicitate", in care am urmatoarele date:
Valoare servicii facturate 553.17
Valoare taxă de reziliere 26.34
Valoare penalități facturate 191.23
Valoare penalități nefacturate 1,869.71
Valoare debit restant la data cesiunii 770.74
Valoare debit restant actualizat: 2,640.45

Din cate am inteles, eu le datoram 770 lei (incluzand aici serviciile facturate, taxa de reziliere si penalitatile). Nu stiu insa la ce se refera Penalitati nefacturate de 1.869 lei. Penalitatile pot depasi insa procent de 100% din valoare debitului?
Ce ma sfatuiti sa fac? Trebuie sa le achit intreaga suma sau pot recunoaste si plati doar partial?
Multumesc!