avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate tasica01

Activitate tasica01

Buna ziua!
Am nevoie de ajutor in solutionarea unei probleme privind taxa pentru ridicarea gunoiului unde am punctul de lucru.
Eu am un birou unde desfasor activitatea de intermediar in asigurari intr-un centru comercial piata, unde sunt 70 de minimgazine detinut de primarie. Pana anul primaria ne factura plata gunoiului si al altor utilitati, incepand cu acest an la nivel local a venit o noua firma pentru colectarea deseurilor, iar primaria ne-a transmis tuturor chiriasilor ca trebuie sa semnam fiecrare chirias al unui spatiu in acest centru cu minimagazine contract cu firma de salubritate pentru ridicarea deseurilor.
Problema nu e semnarea contractului ci faptul ca firma respectiva doreste semnarea unui contract prin care te obligi sa platesti minim 1 mc deseuri pe luna. Nu vor sa inteleaga ca eu din activitatea pe care o desfasor in acel spatiu de 6 metri patrati( asta e suprafata unui minimagazin in acest centru) nu produc atat de mult gunoi. Dupa calculele mele cantitatea asta o produc in 5 luni aprox.
Va rog sa ma ajutati in solutionarea acestei probleme pentru ca nu vreau sa platesc o suma exagerata pentru niste deseuri pe care nu le produc ssi aceasta societate nu le ridica de la societatea mea. Mi se pare aberanta impunerea unei astfel de taxe.
Va rog daca ma puteti ajuta cu legislatia in vigoare privind aceste taxe si as dori sa mai stiu daca cantitatea de gunoi nu ar trebui calculata si in functie de profilul societatii.