avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters378844

Activitate ContSters378844

Răspuns la discuția Furt din magazin

Mulțumesc. Ce ma sfătuiți să fac legal și moral pentru a putea evita trimiterea în judecată?
Răspuns la discuția Furt din magazin
Sunt cam derutata. In cel mai optimist caz se va pronunta renuntare iar in cazul cel mai pesimist ce risc?
Răspuns la discuția Furt din magazin
Multumesc!
Răspuns la discuția Furt din magazin
Multumesc. Am dat acea declaratie dictata prin care am recunoscut si mi-am manifestat regretul faptei desi nu a fost vorba despre produs ci de testerul respectivului produs.Sa inteleg ca in aceasta situatie este posibil ca procurorul care instrumenteaza cazul sa dea acea ordonanta de renuntare?
Răspuns la discuția Furt din magazin
Multumesc pentru rspuns. Imi recomandati sa consult un avocat sau sa astept aproximativ 1 luna?
Buna ziua!
Saptamana aceasta, aflandu-ma intr-un magazin de cosmetice dintr-un mall din bucuresti, intr-un moment de ratacire, am luat un tester al unui ruj. Am iesit din magazin si am trecut fara sa se declanseze poarta senzometrica. In timp ce ma indreptam spre un hypermarket din respectivul mall, a venit dupa mine agentul de paza din acel magazin spunandu-mi ca a vazut tot pe camera si sa ma intorc.M-am intors si desi i-am spus ca in momentele acelea am crezut ca prin insusirea acelei mostre, tester, esantion, nu provoc un prejudiciu si a verificat in magazin ca nu este produsul in sine ci intr-adevar testerul, a sunat la politie si a sustinut, de asemenea a scris in PV ca am furat produsul in valoare de 171 lei. Mentionez ca am restituit testerul.
Echipajul de politie m-a condus la sectie unde mi-a cerut sa semnez PV, mi-a prelevat amprente si mi-a facut foto. Intr-un tarziu, ofiterul de la judiciar care era in sectie mi-a cerut sa dau o declaratie in scris. I-am spus ca mi-am insusit testerul si nicidecum produsul cum sustine agentul de paza. Inainte de a incepe sa scriu declaratia,ofiterul mi-a spus ca ar trebui sa ne intelegem inainte de a scrie declaratia, ca daca scriu asa in declaratie si daca recunosc si imi regret fapta, voi primi renuntare, ceea ce nu este posibil daca intre declaratia mea si a agentului de paza este contradictie.
La final, mi-a spus sa stau linistita ca desi nu se va ocupa dumnealui de caz,nu voi suferi niciun prejudiciu, ca nu am antecedente si ca am acoperit prejudiciul prin restituire si ca sa astept aproximativ o luna decizia.
As dori sa stiu de ce sunt pasibila si daca se impune sa imi angajez in aceasta etapa un avocat.
Este inutil sa mai scriu cat de mult regret cele intamplate deoarece pana acel moment de ratacire am fost o persoana integra.