avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate mihaita75

Activitate mihaita75

Buna ziua si felicitari pentru site-ul dumneavoastra ! =D>=D>
Sunt foarte nou pe forum asa ca nici nu stiu daca scriu unde trebuie si daca voi fi citit de cineva dar trebuie sa incerc.Cu riscul de a ma face de ras,deoarece din cele citite aici observ ca sunteti foarte priceputi in domeniu si eu sunt ff novice,voi intreba ceva ,si cine are bunavointa sa imi raspunda ii multumesc foarte frumos.

1.In primul rand ,daca folosesc corect modul de utilizare al acestui forum.
2.
Doresc sa ma ocup cu revanzarea produselor de morarit (faina,tarate) precum si al cerealelor,si legume,fructe. Achizitionarea produselor se va face direct de la producator(mori,si producatori agricoli) iar vanzarea lor se va efectua la sediul firmei ,in speta,la o anexa a domiciliului meu,precum si ambulatoriu - direct din masina ,mergand prin sate.Nu stiu daca pot efectua aceasta ultima actiune,precum nu stiu de asemenea daca pot oferi spre vanzare marfa in oboare,piete,samd.Va rog sa confirmati-infirmati aceasta optiune.
INTREBAREA MEA ESTE: #-o#-o

CE FEL DE FIRMA ESTE NECESAR SA INFIINTEZ ?

Am auzit dePFA,SRL, SC, INTREPRINDERE INDIVIDUALA,ETC...m-au luat durerile de cap.Am discutat cu un contabil...m-a incurcat si mai tare:platitor sau nu de tva,impozit 3 sau 16 %,am ametit de tot.
DECI: ce fel de firma e bine de facut ?
Mentionez ca nu voi avea angajati dar daca merge treaba..cine stie ?
2: Doresc de asemena sa achizitionez o autoutilitara pana in 3,5 tone in vederea transportarii si comercializarii produselor.Aceasta trebuie inregistrata direct pe firma sau poate ramane pe persoana fizica.Daca va fi inregistrata pe firma voi putea transporta si alte produse,de ex ,daca se muta fratele meu in alta casa ii voi putea transporta mobila?Sau trebuie sa transport doar produsele destinate comercializarii firmei? Voi putea achizitiona produse din afara Romaniei ,de exemplu ,portocale din Grecia ? Exista vreo reglementare speciala in acest caz ? Pot sa transport bagaje sau alte lucruri personale din Romania in strainatate si invers daca autoutilitara este inregistrata pe firma de comert sau trebuie in paralel sa infiintez firma de transport ? Exista beneficii daca este inregistrata pe firma ?
Cam asta...Sper ca nu v-am dat mare bataie de cap...stiti sunt si eu la inceput si nu prea stiu cum e mai bine,banii nu prea ne dau afara din casa si n-as vrea sa ma risc inutil..
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva...

VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!=D>
DOAMNE AJUTA !