A depus deja plangere la politie. Urmeaza sa depuna apoi la parchet o plangere prealabila. Din pacate nu a putut sa o depuna saptamana asta pentru ca a ramas fara buletin si trebuie sa astepte sa ii iasa cel nou. Mai nou, agresorul sustine ca prietena mea "i-a bagat mana in gat" prima. Ceea ce este fals. Sper sa se vada pe inregistrari, din moment ce, acele doua fete nu vor sa declare nimic momentan.
Multumesc pentru raspuns!
Da, am confundat. Ma gandeam la acel ordin de protectie , eviden tin cazul in care acel individ continua sa ameninte sau sa actioneze in vre-un fel.
Se poate ajunge la proces, in ideea in care prietena mea ar face acest pas, sau se va merge automat daca asa considera organele de cercetare?
Am nevoie de cateva sfaturi, idei in legatura cu o problema.
O prietena a fost agresata fizic (bagata mana in gat, strangere de incheietura mainii) a ramas inclusiv cu ceva urme minore ale agresiunii (mici vanatai plus zgarieturi) de catre un individ (barbat) intr-un local din Bucuresti. Aceasta agresiune a survenit in urma faptului ca prietena mea i-a spui iubitei agresorului ca acesta o inseala (era in acel local cu o amanta). Agresorul avea contul de FB al iubitei si a vazut conversatia cu prietena mea si faptul ca a informata pe iubita acestuia despre ce face el. Agresorul a inceput cu amenintari la adresa prietenei mele (sa iasa din local in 10 minute c altfel o da el afara si o face de ras) . Prietena mea nu a iesit si acesta a venit si i-a turnat bautura in cap si s-a retras. Prietena mea nu a reactionat nici verbal nici fizic. Agresorul a continuat sa o ameninte sa plece ca altfel va suferi repercursiunile. A amenintat-o inclusiv ca din acel moment daca se va nimeri in vreun loc unde este el, sa plece pentru ca la fel va fi data afara de el cu forta. Prietena mea i-a spus daor ca nu iese din local pentru ca este un loc public. Agresorul a venit iar la masa si a incercat iar sa ii verse bautura in cap insa prietena mea i-a oprit mana. Acesta a reactionat si i-a bagat mana in gat, strangand-o de gat iar cu cealalta mana strangand-o de incheietura. Urma sa fie lovita cu pumnul insa au intevenit alti baieti de la masa vecina si barmanul. Agresorul a fost data afara cateva minute dupa care a venit, si-a platit consumatia si a plecat. Prietena mea este in depresie, ii este frica si ii este teama dea cest individ si ii este teama de ce va face daca se va nimeri in acelasi loc cu acest individ.
Dorim sa face plangere. Stiu ca exista varianta plangerii la politie, si plangerea normala sau plangerea prealabila la parchet (ptr.punerea in miscare a actiunii penale ptr.infractiunea de AMENINTARE si AGRESIUNE FIZICA prevazuta si pedepsita de art.208 NCP). Azi se duce sa incerce sa obtina si un certificat ML (chiar si pt acele zgarieturi, la indrumarea unui politist).
De precizat si FOARTE IMPORTANT:
-o camera de supraveghere exista in acel local indreptata chair inspre locul unde s-a intamplat totul
-cu prietena mea erau 2 "prietene" care au asistat (auzit/vazut) absolut toata scena dar care acum refuza (de teama si alte motive) sa se implice si sa dea vre-o declaratie.
Vrem cu orice pret ca acestui individ sa i se deschida dosar penal, sa plateasca pentru ce a facut si pentru ce ar putea sa faca in viitor, prietenei mele sau altor persoane (este evident ca are probleme). Il stiu si eu pe acest individ si am mai fost martor la doua incidente in care a fost implicat tot agresand violent alte perosane (altercatii iscate in localuri). NU imi este prieten, nu am avut nici o legatura cu el il stiu doar ca persoana. Frecventam aceleasi localuri unde un prieten comun facea petreceri de Karaoke.
As dori sa ma ajutati cu ceva sfaturi idei in aceasta speta si de asemenea daca se merita sa merg pe aceasta cale legala ( poate si un proces, un eventual ordin de interdictie, fata de prietena mea) si daca sunt sanse sa avem castig de cauza.