avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaJ25

Activitate AlinaJ25

Răspuns la discuția Mostenitor rezervatar
In afara de apartamentul in cauza, nu mai are nimic.
Răspuns la discuția Mostenitor rezervatar
Am inteles. Dar imi puteti spune ce conditii ar trebui sa indeplineasca mostenitorul rezervatar? Sau in ce caz, nu as putea dispune de mostenire ca rezervatar?
E ultima intrebare.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Mostenitor rezervatar
Multumesc pentru promptitudine.

Imi cer scuze si pentru greseala.

Va rog sa-mi spuneti daca totusi am dreptul la mostenire ca mostenitor rezervatar, avand in vedere ca bunica mea a semnat acel contract de intretinere cu verisorul meu? Multumesc!!
Buna ziua,

Speta e urmatoarea: Bunica mea are 2 copii, tatal meu ( decedat) si matusa mea. La 76 de ani. In decembrie 2009 ea a incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauze de intretinere, uzufruct pe numele verisorului meu ( baiatul matusii mele), contractul avand o valoare de intretinere in cuantum de 30.000 ron, mentionez ca apartamentul valoreaza peste 120.000 ron. Totodata avand o varsta inaintata, notarul nu a cerut o experiza psihiatrica, contract incheiat si fara martori. Bunica mea in momentul de faza sufera de alhzaimer forma severa, iar cu 2 ani inainte de incheierea contractului prezenta diagnostic de tulburari de memorie si etc. In momentul de fata suntem intr un proces cu matusa mea, incercand sa anulam acest contract, avand in vedere starea bunicii mele la mometul incheierii contractului. Va rog sa imi spuneti daca se presupune ca voi pierde procesul, daca am vreun drept ca mostenitor rezervatant, avand in vedere ca ea a incheiat acest contract??:((.. Bunica mea este inca in viata, nu stiu daca a facut si un testament pe langa contract.. Ce drept de mostenire am eu? Ce pot sa fac?? Va rog mult sa imi dati o parere!!