avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”

Activitate Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”

Buna ziua,
Obligatia la plata pensiei de intretinere era doar pana la 18 ani.
Acum, fiul dvs. devenind major, daca isi continua studiile va trebui sa formuleze o actiune in instanta pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere intrucat urmeaza cursurile unei unitati de invatamant.
Apoi cu hotararea obtinuta, o pune in executare printr-un executor judecatoresc.

V-ati grabit direct cu formularea plangerii penale...
Trebuie sa dea o declaratie la consulat/ambasada in sensul renuntarii. Sau declaratia o poate face si la un notar din tara respectiva, urmand ca apoi sa o traduca si sa o trimita in Romania.
Răspuns la discuția Procedura in fata instantei
Nu. este adresat presedintelui in calitate de reprezentant al Asociatiei de Proprietari.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
situatia este destul de complexa. Un avocat dedicat care sa studieze in detaliu speta dvs, si ca va reprezinte in instanta, este util in acest caz.
Solutiile pe care le poate da instanta sunt diverse, dar intotdeauna se vor baza pe probatoriul administrat. De regula, daca paratii nu-si fac o aparare competenta, in asemenea cazuri, atunci reclamantul este cel care "dirijeaza" procesul spre solutia ce care acesta tinda sa o obtina.
In functie de cererea reclamantului, instanta poate sa o admita in tot, in parte sau sa o respinga. Aceastea ar fi niste "variante in care se poate incheia procesul".
Acum depinde si daca dvs. aveti o aparare competenta. Daca s-a formulat sau nu vreo cerere reconventionala.
Buna ziua,
Daca aveti acte de proprietate pe acel imobil, va trebui sa mergeti cu actele la un avocat pentru a analiza ce tip de actiune trebuie facut.
Este clar ca numai printr-o hotarare judecatoreasca veti putea anula titlul de proprietate respectiv.
Asa se numeste completul de judecata care v-a jude ca dosarul.
Buna ziua.
Ajuta. Dar, pentru a "ajuta" va trebui sa dezbateti succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.
Buna ziua,
prima data trebuie sa apelati la un avocat si apoi la un executor.
hotararea pe care o aveti trebuie certificata de instanta ca titlu european; apoi trebuie identificat locul de munca al acestuia din Norvegia si pusa in executare.
Buna ziua,
Daca ajungeti la instanta costurile sunt, aproximativ urmatoarele: taxa de timbru judiciar: 3% din valoarea masei partajabile sau 5% din valoarea masei partajabile daca doriti si iesirea din indiviziune; onorariul de avocat intre 5-10% din valoarea masei partajabile; onorariu expert evaluator, cadastru + topo aproximativ 1000-1500 lei/expert