Conform noului cod fiscal, agentii de asigurare trebuie sa se constituie in PFA, SRL, microintreprindere,PFI, din anul 2016, corect ?
As dori o informare,argumentata punctual, referitor la noua taxa in acest caz, de plata in plus fata de ceea ce a fost pana acum, respectiv de 10,5% la CAS.
Mai exact, daca aceasta se aplica si asupra comisionului aferent lunii Dec.2015, ce se va plati in data de 26.01.2016 ?
Mi se impune sa ma constitui in una din formele de mai sus si sa facturez VENITUL BRUT aferent lunii decembrie, fara a mi se mai retine prin stopaj la sursa 16 si respectiv 5,5 %, ca pana acum. Iar daca as refuza sa ma inregistrez in oricare din variantele de mai sus, mi s-a comunicat ca nu imi vor putea plati comisionul.
E corecta aceasta abordare ? Eu consider ca reglementarile privind cele de mai sus trebuie sa se refere doar la VENITURILE din 01.01.2016 inainte.
Este primul meu post aici, si fiind nou venit pe forum, m-as bucura de un raspuns pertinent si cat mai rapid, ca sa pot argumenta, in caz ca am dreptate (adica sa consider incorecta optica lor, platitorul de venituri de pana acum).
Multumesc anticipat !