avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate danafra

Activitate danafra

Bună ziua ! De ce o persoana cu handicap accentuat este scutită doar de impozitul pe apartament, dar nu și de taxa pentru terenul de sub bloc ? Mulțumesc !
Daca o firma angajeaza o persoana cu handicap accentuat,cu jumatate de norma si jumatate din salariul minim pe economie,are ceva beneficii? 500 Ron/luna?Iar angajatul sau angajatorul este scutit de plata impozitului si a CASS-ului? Multumesc!
Buna ziua,anul trecut am platit online cu cardul un curs de 1 an de engleza.Desi sunt pensionara,n-am putut tine pasul si m-am cam lasat.Habar n-am avut ca a trecut anul si ma trezesc cu o suma de 3 ori mai mare decat cea platita initial luata de ei,de firma respectiva (nu e din Romania),din cont,fara sa ma anunte,fara sa ma intrebe oferindu-mi reinnoirea abonamentului plus 4 cursuri pe care sa le dau amicilor sau membrilor din familie.Sunt pensionara,sunt singura,deabea facusem rost de bani pentru medicamente si internare si ma trezesc fara ei.Cum au putut sa-mi ia banii?,folosindu-se de datele platii(ale cardului) de anul trecut? Pai asa,poate sa-mi scoata oricand si oricat din cont fara sa am habar.Niciodata nu m-au anuntat printr-un mail ca acest curs se reinnoieste automat, ca se aproprie sfarsitul cursului,sa ma intrebe daca vreau in plus cele 4 cursuri. Am fost la banca,am anulat cardul de frica,am cerut refuzul la plata (desi banii plecasera deja cu o zi in urma),am anuntat prin banca politia antifrauda.Banca nu are nici o vina?Cum sa iasa niste bani din cont fara stirea mea? Am si eu o parte de vina ca n-am stiut ca abonamentul se innoieste automat? Dar eu am ales durata cursului de 1 an,nu de 2 ani sau de 3 ani.Mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii?
Multumesc ! Dar care articol din codul fiscal prevede acest lucru ? am cautat si nu am gasit nicaieri specificat acest lucru,(ca nu se restituie retroactiv).Accizele de ce se restituie si impozitul nu.? Daca ar fi fost invers,sa vedeti ce repede ma taxau pe 5 ani.Faptul ca nu am stiut nu constituie un motiv de a profita de insusirea unor sume necuvenite.Va rog mult,spuneti-mi unde " scrie clar" ca nu se fac restituiri retroactive ( sa nu-mi spuneti ca se subintelege).Va rog! si inca odata multumesc mult !
N-am stiut de aceasta scutire si din 2011 de cand am certificatul de handicap accentuat,timp de 5 ani am platit acest impozit. In nov.2015 fac cerere de scutire aducand toate actele,dar si cerere de restituire. Raspunsul : nu se restituie retroactiv nimic,se ia in considerare data depunerii actelor si nu data dobandirii certificatului. Exista un art.de lege care specifica acest lucru ?