Buna seara, ca majoritatea celor care s-au intins mai mult decat le e plapuma (doar cu buletinul) in 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 6800 euro pe o perioada de 8 ani cu rate lunare de aprox 160 euro. Pana la finele anului 2011 cand am avut niste probleme medicale am fost la zi cu ratele dupa care am ramas restant cu 3 rate. Am incercat sa ajung la zi cu ratele dar m-am trezit ca nu mai am unde plati intrucat minunata banca scotiana la care aveam creditul nu a mai vrut a sta pe plaiurile mioritice...
Asa ca dupa vreo cateva luni mai exact in mai 2012 am fost sunat de o firma de recuperari care mi-a explicat situatia: rauplatnicii la noi, cei cu ratele la zi mutati la alta banca. Zic ok asta e situatia sunt rauplatnic haideti sa platesc... unde si cat? 3800 euro in 6 luni!!!! i-am explicat cucoanei de la telefon ca suma este exagerat de mare si sa-si puna problema ca eu nu am avut 160e/luna si ea vrea 3800 in 6 luni si de atunci nu am mai vorbit cu ei, ma tot suna pe nr vechi, imi trimit mesaje si scrisori pe adresa parintilor mei unde eu nu mai locuiesc de 4 ani.
Ce mai pot face ei in momentul de fata? s-a prescris creanta?
De curand unui coleg i s-a pus poprire pe salariu pt un credit de acum 9 ani, in cazul in care ma gasesc in aceeasi situatie ce trebuie sa fac?