avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate Alexiulia

Activitate Alexiulia

mayte_22 a scris:

Imi vine greu sa cred ca proprietarii ar risca asa ceva, mai ales ca nu aveti un contract cu ei, deci nu este inregistrat si nu platesc impozit...Cu alte cuvinte, ei stiu ca ii aveti la mana cu aceasta informatie, oricand ii puteti reclama pt. asta.
Mai mult decat atat, isi taie singuri craca de sub picioare (presupunand ca intr-adevar ei sunt faptasii) din motivele: dvs va mutati, va pierd de clienti, puteti oferi un feedback negativ si altor persoane interesate sa inchirieze acel loc si mai mult...ii puteti influenta negativ si pe actualii lor chiriasi...Sunt cam multe de pierdut dupa parerea mea...

Eu inclin sa cred ca 90% este partenerul dvs de viata sau chiar unul dintre copii.
Ganditi-va asa:
1. A fost butucul usii fortat suficient de vizibil incat sa provoace intrarea prin efractie ? Sau pare o actiune regizata pt inducerea pe o pista falsa?
2. Ati gasit usa vreodata deschisa sau a fost mereu inchisa? Cand intra un hot prin efractie, este de la sine inteles ca nu are cu ce incuia usa.
3. Daca dumneata ai intra in casa cuiva, ai sti imediat unde tine respectivul banii? Nu! Inainte ati rascoli locul, ati provoca deranj...Ati constatat asa ceva?
4. Nu cumva este deja montata o camera in casa fara stirea dvs (de catre presupusul "hot") care vede astfel locurile unde ascundeti banii?

Varianta camerelor va cadea automat daca punct 4 se dovedeste a fi adevarat....asa ca inainte de a monta vreo camera, asigurati-va ca nu cumva ea sa existe deja!

Sunt sigura ca sunt proprietarii care stau in casa 24 de ore din 24, ne urmaresc dupa perdele cand plecam si cand venim, care au avut cum sa isi faca o copie a cheii in primele saptamani in care am fost mai neglijenti cu cheile, Au avut chiriasi care au stat foarte putin in casa, maxim 6 luni, au plecat cu scandal, toti! A avut niste studenti care i-au vandut cada! Pai , de ce sa vanda cineva o cada ? In primele luni fura curent si apa de la noi, fiind in asa fel facuta casa incat pe contoarele de la noi sa functioneze lumini in toata casa si robinete! Vinde hartie si peturi de plastic! De cand am descoperit ca ma fura, si-a schimbat saltea, frigider, aragaz, si mobilier in bucatarie, in situatia in care se vaita ca e datornic si este dat in judecata cu mic.ro si el si nevasta si au de achitat la mic.ro 12000 euro! Sunt absolut sigura ca este el si familia lui!
Sa imi banuiesc partenerul alaturi de care traiesc de 7 ani, care munceste mai mult de 12 ore pe zi pentru ca noi sa ne permitem sa crestem copii fara prea multe lipsuri, sau sa imi banuiesc fiul cel aerian caruia i s-au furat banii de meditatii si banii de buzunar din camera ar trebui sa ma cobor la nivelul celor in casa carora stau, la nivelul unei societati bolnave, la nivelul unor oameni de nimic pe care ii detest sincer!

Dorinta mea era de a sti legal ce se poate face! Ilegal stiu ce se poate face! Am primit niste raspunsuri logice si inteligente pe langa mule raspunsuri de ordinul fantasticului care se completeaza firesc cu subiectul...

[ link extern ] /
(Av-SfabuAndra a scris:

Buna ziua.

Orice varianta de confruntare cu ei ati alege, trebuie sa va mutati, asta este clar.
Pentru furt, plangere la politie, problema este ca nu aveti cum sa dovediti ca sumele respective v-au disparut.

Nu inteleg cum au patruns in casa, totusi, daca nu au cheie. In fine, de patruns se poate, dar de iesit si de incuiat usa dupa, mai greu... Exista alte locuri prin care ar fi putut intra? (geam, balcon etc). Daca vreti sa aveti o sansa reala a va recupera banii, sugerez sa mai indurati putin si sa lasati "momeala" o suma (nu derizorie) intr-un loc nu ostentativ, evident, dar supravegheat de macar 2 nanny cam-uri (pt. siguranta). Dupa ce il prindeti in fapt, aveti materialul in baza caruia puteti incepe o negociere cu ei (sa incercati sa solutionati amiabil, fara plangere la politie, daca va restituie si banii din urma - cei care sunteti sigura ca au fost sustrasi). Daca nici asa nu functioneaza, desi daca puteti proba furtul calificat, proprietarii ar trebui sa coopereze, va mutati imediat (asta oricum trebuie sa faceti) si faceti plangere la Politie si la ANAF. )

Buna ziua!
Stam intr-o mansarda si singura iesire este pe usa! Azi am descoperit ca mi-a disparut un tablou si niste inele de aur! Sunt sigura caq au facut o replica la cheie! In prima luna, inainte sa realizez ca ne fura am mai lasat cheile la indemana in casa! Cat despre intrat...este o simpla iala! In ce priveste ceilalti chiriasi , ei nu au acces in zona in care sta proprietarul si implicit noi! E clar ca trebuie sa ne mutam dar trebuie sa imi recuperez bunurile! Stiu ca politia nu va face nimic ! Voi pune camere si il voi prinde, mai apoi vom face ca in filme pana da banii inapoi si ce a mai furat! Nu am ce face!
Va multumesc pentru raspunsuri!

Buna! Stau in chirie cu partenerul si doi copii intr-o mansarda spatioasa cu intrare separata fata de familia proprietarului intr-o casa cu doua nivele . Cand m-am mutat am schimbat butucul de la usa preventiv, ca sa dorm linistita! Am prostul obicei de a lasa bani prin casa, de a-i pune in locuri pe care eu le consider sigure. La o luna dupa ce m-am mutat am avut primul soc: mi-a disparut un plic cu 750 euro! Nu, nu sunt bogata! Erau bani stransi de multe luni pentru siguranta in timpul iernii deoarece iarna eu nu prea fac bani! Am cautat cateva zile prin toata casa si , desi am gasit plicul in care ii tineam gol, am sperat ca , aeriana cum sunt , le-am schimbat locul, au cazut, s-au evaporat dar vor reaparea, etc! Ne-am imprumutat de bani, am platit darile in luna aia si, desi mi-am acuzat partenerul de furt ( cu toate ca si el munceste ca sa faca stocul de iarna!) am facut greseala de a gasi alt loc de pus banii de care stiam doar eu si cu el! din plicul respectiv, la nici o saptamana au disparut 3/4 din bani!
Bine, stiu , par naiva! Banii astia dispar cand nu este nimeni acasa! Am gasit butucul fortat, proprietara mi-a spus la cateva zile dupa ce am schimbat butucul, desi nu erau acasa cand l-am schimbat : Cine sa va umble, nu ati schimbat butucul?
Aseara am cautat banii fiului meu sa ii ia cu el la scoala pentru meditatii si am descoperit ca toti banii lui de buzunar au disparut! Nu, nu este inca adolescent, e un pusti de 11 ani , cuminte si strangator!

Sunt sigura ca sunt proprietarii! Foarte sigura! Ei sunt mereu acasa si stiu tot ce se petrece in casa, cine vine, cine pleaca, desi fac pe discretii! Vreau sa merg la politie dar in acelasi timp vreau sa imi fac dreptate si sa imi recuperez banii de la ei! Ma infurie foarte mult situatia mai ales ca imi convine cum stau , ma refer la spatiu! Cum procedez? Politie , anaf, si toate institutiile posibile versus filmare, si recuperare bani prin ce mijloace cred de cuviinta ? Pentru familia mea banii aia sunt o mica avere!

Legal, ce dovezi imi trebuie pentru a-l da pe mana politiei? Nu am contract deoarece a refuzat sa ne faca pentru ca el nu vrea sa plateasca impozit! Pentru a face contract cu suma pe care i-o platim de 1000 ron pretinde sa ii platim noi impozitul ceea ce este revoltator! Mai are 2 spatii inchiriate la parter dar , pretinde ca are contract cu ei!
Cum sa fac?
Multumesc!