In ce priveste salarizarea asistentilor personali si stabilirea indemnizatiei de handicap sunt inca nelamurita. Un asistent personal este incadrat in munca cu salariul de baza al unui asistent social cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din sectorul bugetar, altele decat cele cu paturi, la care se adauga sporul de vechime si alte sporuri (dupa caz). Daca, dupa insumarea acestora nu se ajunge la salarul minim garantat, atunci se acorda acesta din urma. Nu pot sa cred ca se aplica majorari de salarii (de exemplu 25%) la salariul minim garantat. Deasemenea indemnizatia de handicap, potrivit Ministerului Muncii, Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati, este de 1.313 lei in suma bruta, ceea ce inseamna 1.050 * 25%. Concluzia este ca se mareste salarul minim garantat. Va rog sa ma ajutati sa inteleg acest mod de interpretare .
As dosi sa stiu daca o persoana angajata la o institutie publica la serviciul contabilitate cu atributii pe salarizare, poate refuza numirea ca si consilier de etica.
Multumesc. A mai aparut o problema in sensul ca, prin nota interna un angajat preia atributiile unui post din cadrul Serviciului politie locala. La acest serviciu se acorda cota de hrana, care, pentru angajatul cu nota interna nu se acorda, iar acesta reclama acest lucru. Ar avea dreptul la cota de hrana?
As dori sa stiu daca nota interna prin care unui salariat i se dau atributii in alt compartiment al unei instirurii publice, decat cel in care este incadrat, poate functiona pe parcursul mai multor ani de zile.
Daca o persoana, angajata a unei institutii publice si membra de sindicat, incheie raporturile de munca cu respectiva institutie, mai poate ramane membru de sindicat in vreo conditie la respectiva institutie publica ?