avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate medeea65

Activitate medeea65

Răspuns la discuția Acte îngrijitor informal
Ca să fiu îngrijitor informal trebuie neapărat să fiu angajat? Cum să lucrez dacă mama trebuie supravegheată mereu?
firma la care lucrez e a unei prietene, eu fiind colaboratoare la ei cu 2 ore pe zi, am crezut initial ca nu sunt angajata cu carte de muna. Dar am intrebat-o ieri si mi-a spus ca sunt angajata cu 2 ore... deci oricum cu 4 ore as putea lucra. Dar nu inteleg ce spune legea cu subventia celoe 18 salarii pentru angajator....ca nu beneficiaza de subventie angajatorii care au avut in ultimii 2 ani raporturi de munca cu persoana angajata...deci eu daca am mai lucrat la ea, inseamna ca a avut raport de munca cu mine si nu va mai primi subventie?
eu cred totusi ca se poate....eu am mai avut o colaborare cu o firma, angajata cu 2 ore pe zi si n-am pierdut pensia de urmas...dar acum as vrea sa lucrez cu cel putin cu 4 ore tot la aceeasi firma.
L-as ruga pe domnul Tudor Valeriu sa-mi spuna ce inseamna asta referitor la facilitatile acordate angajatorilor, care angajeaza persoane cu handicap, citez "Nu pot beneficia de subventie, angajatorii care in ultimii 2 ani au mai fost in raporturi de munca cu persoanele angajate sau care angajeaza persoanele pe locuri de munca vacante ca urmare a incetarii raporturilor de munca". Eu daca am lucrat cu 2 ore pe zi timp de 3 ani la firma respectiva dar angajatorul n-a beneficiat de subventie, n-a stiu , nu ne-am interesat..... si daca de acum o sa lucrez cu cel putin 4 ore tot la acelasi patron, v a putea beneficia angajatorul meu de aceste facilitati?
am avut accidentul la 15 ani, deci da, sunt cu litera C...si se spune clar ca beneficiez de pensie de urmas pe toata durata invaliditatii....acolo unde spuneti d-voastra scrie ca nu mai primesc pensia de urmas daca mi-am redobandit capacitatea de munca....ori eu nu-mi pot folosi picioarele, sunt intr-un scaun rulant si am inca alte cateva probleme survenite in urma accidentului, sunt incadrata intr-un grad de handicap grav....voi lucra acasa la calculator, dar asta nu inseamna ca mi-am redobandit capacitatea de munca.
eu am fost la comisie la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului....am doar indemnizatie de handicap pe care de acolo o si primesc.....la comisia de expertiza de pe langa casa de pensii n-am fost si nu am pensie de invaliditate, de la casa de pensii primesc doar pensia de urmas.
am mai pus intrebarea care am pus-o aici si pe site-ul clublegislatiamuncii si am primit acelasi raspuns pe care mi la dat domnul tudorvaleriu, si anume ca se pot cumula.
Multumesc frumos !
nu stiu, am citit si eu legea aia si nu prea pricep....pentru ca n-ar fi logic ca doar cei incadrati in gradul 3 de invaliditate sa poata cumula pensia de urmas cu salariul, iar cei din gradul 1 sa nu poata....din moment ce am drept de lucru, n-ar fi corect. Cred totusi ca legea se refera la pensionarii cu grad de invaliditate de gradul 3, fiindca pensionarii cu grad de invaliditate de gardul 1, n-au drept de munca....si logic ca n-au mai fost mentionati in lege.
in legea care spuneti d-voastra ce spune ca doar pensionarii de gradul 3 pot cumula pensia de urmas cu salariul pentru ca pensionarii de invaliditate de gradul 1 se considera ca nu pot lucra, asa stiu ca n-au drept de munca. Dar eu nu sunt in pensie de invaliditate, primesc doar indemnizatie.
Probabil domnul a inteles ca as fi in pensie de invaliditate, dar am doar indemnizatie de invaliditate...nu mai sunt nici eleva si nici studenta findca am 29 de ani.
Multumesc frumos !
Multumesc frumos !