avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Activitate OvidiuFilip

Activitate OvidiuFilip

Răspuns la discuția Speta luare de mita
Mulțumesc frumos pentru promptitudinea dumneavoastră.
Răspuns la discuția Speta luare de mita
Da, din conținutul sesizării și a declarațiilor aceasta este situația de fapt. Exista acesta posibilitate a schimbării încadrării juridice a faptei în cazul acesta?
Răspuns la discuția Speta luare de mita
Daca lipseste elementul material al infractiunii, respectiv imposibilitatea de aplicare a sanctiunii deoarece conducatorul auto avea documentele in regula, exista posibilitatea schimbarii incadrarii juridice a faptei din luare de mita in inselaciune
Răspuns la discuția Speta luare de mita
Daca lipseste elementul material al infractiunii, respectiv imposibilitatea de aplicare a sanctiunii deoarece conducatorul auto avea documentele in regula, exista posibilitatea schimbarii incadrarii juridice a faptei din luare de mita in inselaciune?
Răspuns la discuția Speta luare de mita
Daca inregistrarea ambientala in prezenta cauza este facuta de catre DNA dar mandatul de supraveghere tehnica emis pentru 30 de zile a fost inaintat catre SRI, poate fi lovita de nulitate relativa aceasta inregistrare, tinand cont de decizia CCR?
Răspuns la discuția Speta luare de mita
In afara de cele mentionate mai sus si declaratiile celor doi colegi care trag concluzia in urma discutiei avute ca sunt vinovat nu mai sunt alte probe. De asta am mai cerut o opinie pentru ca mie mi s-a parut inca de la inceput o masura abuziva si doresc sa stiu ce pot face in cazul in care se ajunge la trimiterea in judecata.
Răspuns la discuția Speta luare de mita
Alte recomandari?
Răspuns la discuția Speta luare de mita
Nu am formulat deoarece am aflat dupa cele 48 de ore ca aveam dreptul.
Răspuns la discuția Speta luare de mita
In cazul in care doresc sa fac plangere impotriva procurorului pentru ca a dispus retinerea pentru 24 de ore trebuie sa astept mai intai solutia la dosar?
Va prezint urmatoarea situatie:
Se face sesizare 112 la 2 ore dupa o actiune la care au participat 7 politisti cu privire la faptul ca un politist ar fi primit mita in trafic de la fiul sau iar a doua zi se face denunt insa martorul denuntator nu cunoaste politistul si nici el nu a dat mita ci fiul sau minor in varsta de 16 ani care se afla pe locul din dreapta al vehicului detinut de acesta si care a fost vazut de conducatorul auto ca pune un milion in acte si se duce la masina politiei iar dupa ii spune soferului ca a dat politistului banii !! Ulterior, dupa 3 saptamani, se face recunoastere fotografica dupa poza din cartea de identitate si se identifica politistul in cauza. Dupa aproximativ o luna politistul in cauza este inregistrat de catre doi colegi care ii prezinta o situatie nereala cum ca martorul denuntator nu a facut sesizare nicaieri insa daca nu i se returneaza banii va merge la DNA si presa si i se sugereaza sa faca unele demersuri pentru a da de persoana in cauza cu toate ca acesta mentioneaza ca nu este vinovat inca de la inceput si ca nu cunoaste persoana in cauza insa isi arata disponibilitatea in mod indirect de a returna banii insa fara a preciza acest lucru. Totodata politistul in cauza nu face niciun demers de a cauta persoana in cauza si nici nu pune pe nimeni. Totodata persoana care a precizat ca a dat mita declara ca urma sa fie sanctionata contraventional pentru lipsa rovinetei si a foliei neomologate insa tot ea declara ca actele erau in regula si anexeaza copii documente doveditoare in acest sens. Toti politistii prezenti declara ca nu au vazut pe colegul lor sa fi purtat vreun dialog cu vreo persoana la masina de politie si nici sa primeasca ceva de la vreo persoana pe care ar fi oprit-o in trafic. Care credeti ca sunt repercursiunile juridice?