avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate sterianaconst

Activitate sterianaconst

Domnule inginer, va mai intreb daca ar fi existat posibilitatea (tehnica) sa demonstrez ca autoturismul meu era oprit. Eu eram in stationare, cand a dat camionul in marsarier, deoarece il vazusem ca se deplasa haotic incalcand banda continua, apoi a oprit cand a intrat pe contrasens si l-a claxonat un TIR, dupa care a dat inapoi. In spatele meu mai oprise un autoturism, de Galati (n-am retinut numarul), dar dupa accident ne-a ocolit pur si simplu si si-a vazut de drum.
Dar eu revin la intrebarea mea: daca declaratia mea in urma accidentului a fost luata de alt agent decat cel constatator, exista vreo lege care sa duca la anularea Procesului-Verbal de contraventie?
Autoturismul meu a fost avariat si reparat in service, camionul lui nu a patit nimic avand o improvitatie la remorca din spate (cu care cara oi sau berbeci)
Stimate Domnule Ing. Ciobanu,

ca sa intelegeti situatia, va trimit plangerea pe care am facut-o la DGA impotriva agentilor (prieteni si rude cu soferul vinovat). Fiind singura, pe un drum nu prea circulat, m-am bazat pe corectitudinea agentilor sositi la apelul meu la 112. Soferul vinovat nu a suflat corect in etilotest, am mari dubii in aceasta privinta. Poze nu s-au facut, deoarece se intunecase, iar politistii se grabeau. Declaratia mea a fost luata de singurul politist neutru (trimis in urma apelului meu la 112), care si-a declinat competenta si a fost "trimis la plimbare" de catre agentii "competenti" (rude si prieteni ai vinovatului)
Acum o luna am fost lovita de catre o autoutilitara care a dat in marsarier, soferul a recunoscut initial, dar nu avea nici un document asupra lui. A insistat sa mergem la cumnatul lui (sef de post in satul respectiv), dar masina mea avea radiatorul spart si nu mai pornea. Am sunat la 112 si am explicat situatia, deoarece atat soferul, cat si pasagerul din dreapta pareau bauti bine si chiar mi-a fost teama, fiind intr-o zona necirculata de obicei, cu padure stanga-dreapta.

A sosit un agent dintr-o alta localitate, care mi-a luat declaratia, desi ulterior si-a declinat competenta. Cand au sosit cei "competenti", care il cunosteau pe soferul respectiv (patron de discoteca in sat), mie nu mi-au mai luat nici o declaratie si m-au scos pe mine vinovata.

Doresc sa va intreb daca pot face plangere impotriva acestui proces-verbal, pentru anulare, din cauza faptului ca declaratia a fost luata de alt agent (fara competenta in zona respectiva). Mentionez ca agentul care a luat declaratia mea, va fi citat ca martor, deoarece a fost primul sosit la fata locului, trimis in urma apelului meu la 112.

Cu multumiri