Buna ziua. Sunt medic rezident in anul al IV-lea (3 ani si 2 luni de activitate profesionala, neintrerupta de concedii medicale sau fara plata). Intreaga durata a rezidentiatului este impartita in stagii individuale, cu durata intre 2 si 6 luni. Pentru a putea efectua oricare dintre aceste stagii in afara tarii trebuie sa intru in concediu fara plata de la spitalul angajator de aici din Romania. La clinica externa activez pe baza de contract individula care stipuleaza si drepturile salariale. In tara, pentru a-mi putea fi recunoscut acest stagiu de catre Ministerul Sanatatii, trebuie depusa o adeverinta (eliberata de clinica angajatoare externa) alaturi de o cererea de echivalare. Acestea trebuie depuse, indiferent de centrul de rezidentiat, la Ministerul Sanatatii. Aceste lucruri imi sunt cunoscute de la colegii medici care au avut astfel de experiente. Intrebarea mea este: in ce conditii pot face stagiu extern in perioada concediului de doi ani de crestere a copilului? Trebuie sa fac cerere pentru a renunta la drepturile banesti din tara? Si daca da, catre cine va fi adresata? Un raspuns sensu lato ar fi ideal. Multumesc.