Buna ziua, ajutati-ma va rog cu o informatie..unde am intrebat mi s-au dat rasp diferite si nu stiu care ar fi corect:
in prezent am 2 copii..
1. primul copil nascut pe 23.10.2013...am optat in cazul lui pt crestere copil pana la varsta d 1 an..dupa care am beneficiat de stimulent d insertie...
2.al 2-lea copil nascut pe 28.04.2015..pt el am fost in concediu post-natal pana pe 23.08.2015....din 24.08.2015 ramanand in crestere copil pt el..
In aceasta perioada s-au suprapus stimulentul de insertie d la primul copil si ccc d la al2-lea...Ce-i d la AJPS de unde apartin, mi-au suspendat dreptul pt primul copil(desi nu implinise 2ani) si mi-au acordat decat indemnizatia pt al 2lea...Intreband la dansii unele doamnea mi-au spus ca pe perioada suprapunerii cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea...altele mi-au spus ca pt primul copil se suspenda orice plata(adica stimulentul de care beneficiam) si ramane decat indemnizatia pt al doilea...
Sunt nedumerita rau...va rog ajutati-ma cu o informare...macar sa stiu care trebuia sa fie drepturile legale si corecte ale copiilor mei..
Multumesc frumos!