avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Activitate oana_p_1

Activitate oana_p_1

In luna septembrie am plecat la studii in Sevilla, Spania si am inchiriat un apartament, prin intermediul unui site de anunturi, inainte de a pleca. Am depus o suma in contul proprietarului, care reprezenta o garantie pentru cazul in care, la sfarsitul perioadei de inchiriere, apartamentul s-ar fi aflat intr-o stare necorespunzatoare (deteriorari de orice fel). La fata locului, apartamentul s-a dovedit a fi intr-o stare avansata de degradare si complet neigienic (mucegai, igrasie, mizerie). Astfel, am refuzat semnarea contractului de inchiriere, am parasit apartamentul dupa 2 zile si am cerut banii inapoi. Proprietarul refuza sa returneze suma primita, desi nu am afectat apartamentul in niciun fel. I-am trimis o cerere oficiala de returnare a banilor, nu am primit raspuns. Am apelat la avocatii poporului din Sevilla, care au recomandat trimiterea unei cereri (insotite de toate dovezile necesare: transferul bancar, contractul nesemnat, fotografii cu apartamentul degradat, etc) la tribunalul din Huelva, orasul de domiciliu al proprietarului. De acolo am primit urmatorul raspuns: instanta respectiva nu poate solutiona cazul (nu are competenta teritoriala), deoarece eu si proprietarul avem domicilii diferite (Romania, respectiv Spania). Acelasi document spune ca pot face recurs in termen de 20 de zile, la acelasi tribunal, ceea ce este absurd, din moment ce nu este instanta potrivita. Cui/carei instante trebuie sa ma adresez pentru a putea recupera banii?